El Club d'Escacs Xàbia reuneix a un centenar de jugadors en el seu IV Torneig Internacional Sub 2200

09 mar 2018 La competició es disputarà del 17 al 19 de març en el Parador i està oberta al públic

El Club d’Escacs Xàbia ha presentat hui la IV edició del Torneig Internacional d’Escacs Sub 2200 Vila de Xàbia, una competició amb la qual reuniran a al voltant d'un centenar de jugadors el cap de setmana del 17 al 19 de març en el Parador Nacional. Els espectadors podran veure lliurement totes les fases del torneig, sempre respectant la concentració dels jugadors

El regidor d'Esports, Vicent Colomer, ha assenyalat que aquest torneig és una mostra de la diversificació de l'esport local i ha destacat el seu atractiu en celebrar-se en un espai emblemàtic com és el Parador, que ja tinga 2.000 euros en premis i que cada any creix en nivell i participació.

Des del Club, Francisco Morató ha explicat que el torneig està dirigit a jugadors federats i és vàlid en la copa Campeones a més de servir per a puntuar en el rànquing nacional i internacional. Morató ha avançat que s'esperen entre 80 i 100 participants que, entre altres normes, hauran de prescindir dels mòbils durant les partides. L'organització ha plantejat molts detalls per a fer sentir als jugadors com a casa i organitzat un xicotet torneig nocturn per als qui es queden amb ganes de més després de jugar les seues partides oficials (7).

El president del Club d’Escacs, Enrique Cervera, ha apuntat que aquest torneig és una experiència molt bonica per als jugadors, ja que a més de l'al·licient de la pròpia competició també gaudeixen d'unes vistes espectaculars, bona llum i de la part més turística de Xàbia, un reclam perfecte.

Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi, ha posat en valor el paper dels clubs esportius que amb l'organització d'aquest tipus de competicions ajuden a donar a conèixer Xàbia i contribueixen a la intensa activitat d'oci que cada cap de setmana ofereix el municipi.