La UNED ofereix a Xàbia un taller gratuït sobre noves masculinitats per a reflexionar sobre les diferències de gènere

02 mar 2018 L'activitat forma part de la programació amb motiu del Dia Internacional de la Dona

La programació amb motiu del Dia Internacional de la Dona a Xàbia arranca la nova setmana amb un taller dirigit per la UNED que servirà per a reflexionar sobre les diferències marcades pel gènere i reconstruir els rols i estereotips hegemònics que defineixen la masculinitat.

Serà el dilluns, 5 de març, de 18’30 a 20 hores en el Centre Social i els interessats a participar poden inscriure's de forma gratuïta en la web www.uneddenia.es

(http://extension.uned.es/actividad/16529&codigo=tdnml)

El taller s'ha organitzat en dues dinàmiques participatives, dirigides per Marcos García Vidal i Irene López Redondo. Partint de que la masculinitat és una construcció social que actualment es troba en crisi, en procés de canvi i redefinició, i cada vegada hi ha menys homes s'ajusten al model masculí tradicional.

És per açò que és necessari conèixer els canvis, les realitats i una visió alternativa en comparació de les concepcions tradicionals sobre les quals hem viscut, reflexionar sobre les diferències de gènere, identificar els estereotips de gènere que ens acompanyen i el joc de rols que ens ve impost pel simple fet de ser home o dona.

Aquesta activitat pretén que siguem cada vegada més conscients de les situacions de discriminació i sexisme que parteixen de les desigualtats de gènere i tinguem les eines per a actuar i relacionar-nos de forma més igualitària i equitativa en societat.