Agricultura i Creama ofereixen a Xàbia un curs de manipulador de plaguicides d'ús fitosanitari

28 feb 2018

La regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Xàbia, dirigida per Tere Bisquert, ha organitzat en col·laboració amb l'Agència de Desenvolupament Local de Creama Xàbia un curs per a l'obtenció del carnet de manipulador de plaguicides d'ús fitosanitari (nivell bàsic). Aquesta formació s'impartirà en dues sessions els dilluns 12 i 26 de març, en horari de  15’30 a 20 hores i en la Casa de Cultura.

Els interessats a formalitzar la seua inscripció, que té un preu de 50 euros, poden fer-ho en Creama (telèfon 965794266 o Avinguda Trenc d’Alba número 2) fins al divendres 9 de març.

Tal com explica Bisquert, amb aquest curs es pretén donar la informació i formació necessària per a reduir el risc tant per a la salut dels aplicadors de plaguicides com per als consumidors i el medi ambient.

El nivell bàsic està dirigit a personal auxiliar de tractaments terrestres i aeris amb plaguicides d'ús fitosanitari i als particulars que els utilitzen en les seues pròpies instal·lacions, establiments o explotacions agrícoles i forestals sense ocupació de personal auxiliar, i utilitzant plaguicides que no siguen ni generen gasos mitjançant reacció química, classificats com a tòxics o molt tòxics, segons el que es disposa en el Reial decret 255/2003.