La Cursa de la Dona de Xàbia compleix la seua desena edició conjugant l'esport i la sororitat amb finalitats solidàries

16 feb 2018 La recaptació d'enguany es destinarà a un institut que investiga la cura del càncer i a l'associació Ludai

La regidoria d'Igualtat i el Club d'Atletisme Llebeig han presentat hui la X Cursa No Competitiva de la Dona, un esdeveniment que compleix ja una dècada conjugant esport, sororitat i finalitats solidàries.

La cursa se celebrarà el diumenge 15 d'abril al matí, amb eixida a les 10 hores des de la pista d'atletisme Llebeig. Com sempre, el circuit de 5 quilòmetres de distància es podrà fer corrent o caminant, a més d'estar amenitzat per la música de la colla Xirimitab’s i el Centre Artístic Musical, la qual cosa la converteix en apta per a dones de totes les edats i amb totes les condicions físiques.

Perquè, com ha recordat l'edil d'Igualtat, Montse Villaverde, l'objectiu d'aquesta carrera no és competir ni obtenir el millor lloc, sinó reivindicar la figura de la dona, tant en l'esport com unides i actives davant els reptes de la societat.

És per açò les inscripcions d'aquesta carrera es destinen sempre a finalitats solidàries. Enguany, la recaptació es repartirà entre Incliva (institut de recerca sanitària especialitzat en tractaments per càncer) i l'associació comarcal Ludai, que ofereix activitats d'estimulació primerenca als xiquets amb necessitats educatives especials.

Des del Club d'Atletisme Llebeig, Madelane Powell, ha indicat que les inscripcions (amb un preu de 5 euros) es poden formalitzar ja en la web www.somesport.com i de forma presencial els dimecres a la vesprada (de 17’30 a 19’30 hores) en la pista d'atletisme, on també hi haurà una mostra de les samarretes commemoratives perquè les corredores puguen orientar-se a l'hora de demanar la seua talla.

La regidora d'Igualtat ha volgut agrair al club d'atletisme –i especialment al sector de fèmines- la seua gran implicació en aquesta carrera i ha animat a totes les dones de la comarca a participar.

També el regidor d'Esports, Vicent Colomer, i l'alcalde, José Chulvi, s'han sumat a aquesta crida a una participació massiva i han destacat la trajectòria d'aquesta carrera, amb 10 anys ja d'història, reivindicant a la dona i l'esport. A mes, Chulvi ha assegurat que sempre és emocionant veure l'alta participació –l'any passat es va fregar el miler de corredores- i sobretot, comprovar que mobilitza a dones de totes les edats.