Xàbia alça el teló de l'òpera amb l'estrena de la producció valenciana “Il Segreto di Susanna

05 feb 2018 La representació serà el 24 de febrer en l'església de Sant Bartolomé

La regidoria de Cultura de Xàbia s'atreveix amb l'òpera, un producte poc present en les programacions culturals dels municipis. I ho fa amb una producció 100% valenciana que, en paraules dels seus promotors, és perfecta com a introducció al gènere i perfectament assumible per al públic poc familiaritzat.

Es tracta de l'obra “Il Segreto di Susanna”, una història còmica sobre un matrimoni de comtes en la qual l'addicció secreta d'ella al tabac provocarà més d'un malentès. Amb música del compositor Emanno Wolf-Ferrari, tindrà com a protagonistes a Teresa Albero (soprano) i Pedro Quiralte (baríton-baix), mentre que el pianista Paco Cholbi, que és el director musical, interpretarà al piano una adaptació de tota l'orquestració de la peça.

L'equip ho arredoneix l'actriu Inma Sancho, directora artística d'aquesta òpera que es representarà el dissabte 24 de febrer en l'església de Sant Bartolomé a partir de les 21 hores. Amb accés gratuït, forma part del cicle Els Colors de la Música, que programa la regidoria de Cultura. El seu responsable, Quico Moragues, ha mostrat la seua il·lusió per aquesta aposta una miqueta especial, que espera que servisca com a avantsala del que en breu podrà gaudir-se a Xàbia una vegada estiga operatiu el teatre auditori.

De fet, aquesta obra es planteja com un canal perfecte perquè els profans descobrisquen el gènere. La seua directora, Inma Sancho, l'ha definit com una “oportunitat que la gent s'adone que li agraden coses que no sabia que li podien agradar” i que isca sorpresa i contenta en comprovar que ha gaudit amb una cosa que, a priori, li semblava llunyà. I és que, com ha detallat la soprano Teresa Albero “Il Segreto di Susanna” és lleugera (té una hora de durada), és perfectament comprensible i està plena d'humor, bromes i diversió.

A més és una joia musical, tal com ha assenyalat el seu director musical, Paco Cholbi. Signada per Wolf-Ferrari, es va estrenar a principis de segle XX i adaptada per a piano i veu és idònia per a representar-se en un espai com l'església de Sant Bartolomé.

L'adaptació que es veurà a Xàbia és d'estrena i els seus responsables esperen que després puga incloure's en algun circuit cultural.

En la presentació, l'actriu Inma Sancho (que és la directora de l’Escola de Teatre de Xàbia) ha aprofitat per a comentar el projecte que aquest grup va a iniciar en relació amb la gent gran i que té dificultats per a anar sola al teatre. Es tracta d'un grup de gent disponible per a arreplegar i acompanyar a les representacions que programa Cultura a les persones que be ja no condueixen o que els suposa un gran esforç moure's soles pel poble. Es canalitzarà a través del personal municipal que promou RADARS, el programa d'acompanyament de majors. Com ha assenyalat Sancho, aquest projecte encaixa perfectament amb una de les principals vocacions de la cultura “que és que ens faça millors persones”.