L'Ajuntament de Xàbia informa al Consell de Cultura dels avanços en l'auditori i dels nous projectes de l'any

24 ene 2018 L'obertura del Arxiu Municipal o una trobada de soundpaiting entre les novetats

L'Ajuntament de Xàbia va reunir ahir al Consell Municipal de Cultura, l'òrgan assessor del Consistori en matèria cultural per a informar als seus membres de les novetats en el departament, com la imminent obertura de l'arxiu municipal després de cobrir la plaça d'arxiver o l'inici de les obres del teatre auditori.

L'alcalde, José Chulvi, i el regidor Quico Moragues van informar els responsables municipals van explicar els terminis que té marcada aquesta important obra –que hauria d'estar acabada en el primer trimestre de 2019- i van avançar que el Consistori està ara ja pensant i fent consultes per a definir el model de gestió més adequat para quan arribe el moment d'obrir-ho.

Des del Consell de Cultura es van destacar les potencialitats d'aquest edifici, que serà l'únic de la comarca amb la infraestructura necessària per a fer òperes o teatres que comporten canvi de decorats, a més del valor afegit que dóna que siga accessible per a persones amb problemes auditius a l'hora de ser utilitzat com a seu de congressos, per exemple.

El responsable de Cultura va detallar la completa programació prevista per a enguany, en la qual a més de cicles i festivals, destaquen aniversaris d'agrupacions musicals locals; com el 25 aniversari de l'Ars Nova, el dècim dels Xirimitab’s o el cinquè dels Tradidanses del Grup Portitxol. També el Centre Artístic Musical està treballant en activitats especials i se celebrarà una trobada anual de soundpaiting –una original modalitat de composició en directe que mobilitza a músics, actors, ballarins i artistes visuals- sota la direcció de Walter Thompson. Aquest nou esdeveniment se simultanejarà amb el festival Àgora Percussion, que en aquesta segona edició s'assentarà en Duanes.

Un altre assumpte que es va abordar en el Consell de Cultura va ser el futur del Central Cinema. L'alcalde va assenyalar que l'Ajuntament no va a abandonar la seua intenció de donar-li un ús, i per açò està cercant assessorament a través de CulturArts per a fer un estudi general de totes les infraestructures amb ús cultural que té Xàbia i sobre la base de les mancances, veure quina funció pot assumir el Central Cinema.