Xàbia avança en Fitur com serà el nou teatre auditori

18 ene 2018 L'Ajuntament plasma la seua aposta per la cultura com a bandera de la promoció turística d'enguany

Xàbia ha demostrat avui en Fitur que és molt més que paisatges bonics i mar. Enguany, la cultura local pren tot el protagonisme en la promoció turística que el municipi ha desplegat en la principal fira del sector i trau pit d'una programació potent, que es manté durant tot l'any “i que volem que parle de nosaltres i ens represente”, ha recalcat l'alcalde, José Chulvi.

Chulvi ha posat en valor el potencial que tenen festivals i cicles culturals com a ganxo per als visitants. I el que és millor, que són “productes” aptes per a tot l'any i per tant, ajuden a desestacionatlizar. Perquè, segons ha apuntat qui és també el responsable de la política turística de Xàbia, el turista d'avui “busca no solament un lloc bonic, sinó que li proporcione experiències i dins d'açò, hi ha un interès creixent per les nostres activitats culturals” (és el segon motiu de consulta en les oficines de turisme). A més, aquesta programació també troba cada dia una resposta més gran dels propis veïns.

Per a seguir creixent en oferta cultural, un element valuosíssim serà l'esperat teatre auditori per a 524 persones que ja està en construcció i la recreació de la qual s'ha presentat avui en Fitur a través d'un video. “El nostre problema fins ara era d'infraestructures ja que solament disposem de sales municipals de xicotet aforament, per la qual cosa la majoria d'esdeveniments o se celebren a l'aire lliure o han de plantejar-se a xicoteta escala” ha assenyalat l'alcalde, qui ha incidit que aquesta limitació canviarà en breu “i ens permetrà donar un bot a l'hora de programar concerts i representacions teatrals de gran format”.

Mentre acaba aquesta obra, la regidoria de Cultura segueix apostant per actuacions que vagen formant al futur públic i al mateix temps impulsa o col·labora amb la gran i variada oferta de festivals i actuacions que omplen el calendari.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Quico Moragues, ha enumerat els  festivals que formen part de l'oferta de Xàbia; com els de música Xàbia Jazz, Montgó Rock, Xàbia Folk, música clàssica, de càmera, de piano o percussió, sense deixar de costat altres disciplines com Xàbia Negra, que reuneix literatura, fotografia i cinema negre, les danses tradicionals, els curtmetratges o fins i tot la cultura i gastronomia del Festival Internacional.

Moragues ha afegit que des del seu departament també es programa durant tot l'any exposicions, concerts, espectacles i cicles temàtics com els de teatre infantil i per a adults, de monòlegs, de cinema familiar o l'aposta nova d'enguany que és l'òpera. Sense oblidar, ha afegit el regidor, el gran reforç que suposen les actuacions que programen les moltes entitats musicals i els grups de teatre, danses, colecctius festers, escola de cinema o l'agrupació fotogràfica, entre uns altres.