L'Ajuntament de Xàbia implanta en els centres escolars el projecte d'educació postural “Posa un fisio en el teu col·le”

17 ene 2018

La regidoria d'Educació de Xàbia, en col·laboració amb la clínica Karoon FisioXàbia, ha començat a implantar en els centres escolars del municipi un projecte de salut pioner en la Marina Alta batejat com “Posa un fisio en el teu col·le”.

La regidora responsable, Montse Villaverde, ha explicat que s'ha detectat que un gran nombre d'escolars pateixen al llarg de la seua infància problemes relacionats amb l'esquena, degut principalment a les hores que passen asseguts, el pes de les motxilles o un estil de vida cada vegada mes sedentari.

En una aposta per la prevenció, arranca aquest projecte d'educació postural que implicarà al professorat i als propis alumnes. S'ha començat per formar i sensibilitzar als mestres a través d'uns tallers i ara la formació es trasllada a les aules, on un fisioterapeuta ensenyarà a xiquetes i xiquets a que coneguen el seu cos, els mals vicis posturals o quines són les postures més saludables.

També els donarà unes pautes perquè les incloguen dins de les rutines de classes, per exemple, que dediquen un temps a prendre consciència de com estan asseguts o realitzen alguns exercicis o estiraments per a descarregar l'esquena.

L'edil ha avançat que, ja a partir del pròxim mes, aquests tallers s'organitzaran a les vesprades dins de les activitats complementàries a la jornada escolar contínua, i una vesprada per setmana cada col·legi tindrà a la seua disposició a un fisioterapeuta perquè puga aconsellar i intentar solucionar dubtes i dolències de xiquets, pares i altre personal del centre.

Amb aquest projecte, afig Villaverde, a més d'introduir la figura del fisioterapeuta en els col·legis, es treballa en la salut i prevenció, ja que s'espera evitar que dolències lleus desemboquen en patologies més importants.