El Centre de Transfusions va arreplegar en les col·lectes de Xàbia del 2017 un total de 729 donacions de sang

29 dic 2017

La regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Xàbia, dirigida per Pilar Zamora, vol agrair a tots els donants de sang l'esforç realitzat durant aquest 2017 que ara acaba, un any en el qual s'han pogut arreplegar 729 donacions en les diferents col·lectes organitzades al llarg de l'any. Zamora assenyala que són uns excel·lents resultats i que s'han superat les previsions del Centre de Transfusió d'Alacant. La seua estimació deixava en 680 les aportacions de tot l'any i s'han presentat  816 donants, dels quals finalment van poder donar 729.

Les col·lectes més bones són les vinculades a les festes, apunta la regidora. Així, la Marató en memòria de Dionís Henarejos que organitza la Comissió del Loreto va aconseguir que es presentaren 147 voluntaris, dels quals van poder donar 132; Mentre, en la col·lecta de Fogueres van ser 100 persones les que van acudir, donant finalment 90.

La regidora ha avançat que el calendari per a 2018 comença dins de pocs dies ja que el dimecres 10 de gener ja hi ha una jornada de donació en el Centre de Salut del poble (de 17 a 20’30 hores) i ha animat a tots els xabieros a que seguisquen fent gala de la seua solidaritat amb aquest xicotet gest que ajuda a salvar tantes vides.

Zamora, així mateix, ha volgut tenir un afectuós record i mostrar el seu públic agraïment a Mercedes Bisquert, la veïna que durant anys ha sigut la coordinadora a Xàbia de totes les col·lectes del Centre de Transfusions, que ha faltat fa uns dies.