El voluntariat de Protecció Civil Xàbia dedica més d'11.000 hores formació, prevenció i intervenció en emergències

18 dic 2017 L'Ajuntament destaca el gran treball que presta aquest cos a la societat local

L'agrupació local de Protecció Civil Xàbia ha presentat avui la seua memòria d'activitats de 2017, un balanç que ajuda a visualitzar el gran treball que exerceixen en el municipi tant en intervenció d'emergències com en preventius.  En total són més d'11.000 hores les que han dedicat els homes i dones de Protecció Civil al voluntariat, de les quals gran part són per a la vigilància de la masa forestal (3.990 hores) de la qual s'encarreguen des de juny a octubre i en la participació en operatius d'emergència o preemergència (3.831 hores) que abasten des d'incendis a diferents inclemències del temps.

Un altre important bloc del seu treball anual és la participació en preventius, com els quals es necessiten en la celebració de festes amb gran afluència de persones o en competicions esportives (1.620 hores).

La memòria, que ha sigut presentada pel coordinador de l'agrupació, José Serra, també plasma la voluntat de continu aprenentatge que tenen els membres d'aquest cos, ja que han dedicat 1.420 hores a cursos de formació, com el necessari per a capacitar-se oficialment per a formar part dels operatius d'extinció d'incendis, en primers auxilis i cerca de persones desaparegudes; o la realització d'altres 152 hores en pràctiques.

Tant l'alcalde, José Chulvi, com la regidora de Seguretat i Emergències, Pepa Gisbert, han agraït el gran treball en el dia a dia que fa aquest cos voluntari, de manera altruista i llevant-se hores del seu temps lliure.

Chulvi ha manifestat que disposar d'una agrupació com la de Xàbia, amb 45 voluntaris, “és tot un privilegi” i una garantia de millora en la seguretat col·lectiva. L'alcalde ha assegurat que Protecció Civil Xàbia “és tot un referent a la Comunitat” i ha destacat la predisposició dels seus voluntaris a millorar i formar-se per a donar un servei millor.

També el coordinador local ha volgut aprofitar la presentació de la memòria per a felicitar a tots els voluntaris i agrair-los totes les hores de treball desinteressat. Serra també ha volgut destacar el suport que perceben de l'Ajuntament i l'empresa municipal d'aigües Amjasa, que els han donat material per a millorar els seus mitjans. També a les organitzacions benèfiques i particulars que els han recolzat amb donatius.