El museu acull aquest divendres la presentació de “Sharpa”, el conte que Soler Blasco va dedicar a l’amistat amb el seu gos

13 dic 2017

Juan Bautista Soler Blasco va ser alcalde de Xàbia en els anys 70. Aquest estiu, l'Ajuntament li va dedicar una exposició monogràfica per a reivindicar la seua faceta de pintor i activista cultural en els anys de la transició. No obstant açò, qui ha passat a la història local com l'impulsor de projectes de gran importància cultural com la creació del museu arqueològic que hui porta el seu nom o la Biblioteca Pública Municipal, també va deixar un llegat en forma d'escriptura.

Ara ha sigut l'empresa municipal d'aigües, Amjasa, la que dins de les accions commemoratives pel 40 aniversari de la seua fundació, ha editat “Sharpa”, un conte escrit per Soler Blasco, qui sent alcalde va promoure la creació d’Amjasa i va anar el seu primer president. Aquesta publicació explica també amb la col·laboració de la Fundació Cirne.

Sharpa es presenta aquest divendres (15 de desembre) en la sala multiusos del Museu, a les 19 hores. En l'acte estaran l'alcalde, José Chulvi, el regidor de Cultura, Quico Moragues, i el filòleg Paco Reus, qui s'ha encarregat d'ordenar i traduir els manuscrits de Soler Blasco, donant forma a “una història quasi vertadera entre un gos i el seu amo”, o el que és el mateix, un conte dedicat a l'amistat entre un home i la seua mascota. En la presentació hi haurà exemplars a la disposició dels assistents.