L'IES Antoni Llidó obri una nova edició de la seua escola de pares amb els temes que més preocupen a la comunitat educativa

11 dic 2017 Internet, xarxes socials o la comunicació entre pares i fills són alguns dels assumptes a debat

L'associació de mares i pares d'alumnes de l'Institut Antoni Llidó de Xàbia arranquen aquesta setmana amb una nova edició de la seua Escola de Pares, un cicle que conferències que planifiquen des de fa sis anys i en les quals aborden els temes que més preocupen a la comunitat educativa. La regidora d'Educació, Montse Villaverde, ha destacat la gran participació que té aquesta activitat des dels seus inicis, la qual cosa “demostra que sempre es tracten temes de qualitat, que interessen i que hi ha uns pares compromesos amb l'educació dels seus fills”.

L'edil ha assenyalat que aquesta escola de pares està molt lligada al concepte de Xàbia com a ciutat educadora, que aposta per una formació permanent de les famílies. L'edil ha aprofitat per a agrair tant a l’Ampa com al centre el treball que estan realitzant i ha reafirmat la col·laboració del seu departament.

Des de l'IES, el seu director Chema Villalba ha mostrat la seua satisfacció per continuar per sisè any amb aquesta acció formativa “tan  bonica i agraïda” i ha revelat que enguany, la escola de parells gira entorn del concepte de la comunicació, tant entre pares i fills, com des del centre. En aquest sentit, el passat mes ja van realitzar una sessió formativa per a explicar als pares els sistemes que està emprant l'institut per a fer-los arribar tota la informació rellevant, com el telegram o el programa ÍTACA de la Conselleria.

Entre les temàtiques a tractar estan algunes que originen males conductes en l'alumnat, com el mal ús de mòbils o el consum de cànnabis.

Villalba ha recalcat que aquestes xarrades estan obertes a tots els interessats,  com als pares d'alumnes d'altres centres de la població que estan convidats a sumar-se als debats.

La primera cita és aquesta setmana, el dijous 14 (20 hores en l'institut) i està enfocada a la informació bàsica sobre l'ESO i el Batxillerat. La resta de xarrades han sigut desgranades per la presidenta de l’ Ampa, Rita Berruti. Començarà el 2018 amb una conferència de l'equip especialitzat en menors de la Guàrdia Civil sobre internet i xarxes socials (18 de gener), seguiran amb una vesprada dedicada a parlar d'hàbits de vida saludables amb el metge Joan Quiles (15 de febrer) i la psicòloga María León abordarà les relacions i comunicació entre pares i fills (15 de març). Tancaran en clau d'humor amb un monòleg (19 d'abril) a càrrec de Pepa Ferrero “La Guapa”.