Amjasa dona a Protecció Civil una motobomba per a millorar la seua operativitat davant un incendi

14 nov 2017

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, segueix recolzant al col·lectiu local de Protecció Civil perquè tinga el millor equipament i millore la seua operativitat en l'extinció d'incendis.

Hui l'hídrica ha realitzat un nou donatiu a aquest cos voluntari, consistent en un grup electrògen portàtil i una motobomba que transvasa aigua a gran velocitat des de, per exemple, una piscina, al dipòsit del vehicle en el qual Protecció Civil enganxa la mànega per a apagar un foc.

Açò permetrà als voluntaris proveir-se d'aigua simultàniament al treball d'extinció i amb açò tenir suficient cabal per a mantenir la pressió necessària i durant més temps en el cas d'arribar els primers a un incendi, fins que dels bombers i els seus mitjans.

A més, aquest aparell de bombeig és fàcilment transportable en el propi vehicle, la qual cosa millora l'eficiència i la ràpida intervenció.

D'altra banda, el nou generador elèctric també és més manejable que els fins ara disponibles i els permetrà, entre altres utilitats, carregar les emissores de comunicacions en els llocs de comandament que s'instal·len a l'aire lliure davant qualsevol emergència.

L'alcalde i president d’ Amjasa, José Chulvi, l'edil d'Aigües, Paco Torres, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Emergències, Pepa Gisbert  han fet lliurament d'aquest material aquest matí als voluntaris.

Amb aquesta nova mostra de suport, Xàbia correspon al treball que està exercint Protecció Civil en el municipi, amb una gran mobilització dels seus voluntaris en totes les emergències i preventius en els quals se'ls necessita.