Xàbia convertirà en prioritàries les polítiques preventives contra la violència de gènere

13 nov 2017 L'Ajuntament s'adhereix al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

L'Ajuntament de Xàbia ha acordat avui en ple i de forma unànime una sèrie de mesures dirigides a lluitar contra la violència de gènere, redoblar el seu compromís amb les víctimes i declarar tolerància zero amb els maltractadors. El Consistori es compromet a fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una “política prioritària i transversal”, que impregne totes les accions desenvolupades a través de les seues regidories i s'adhereix al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

Aquest document, nascut per a donar solució al conflicte polític i social que suposa en l'actualitat el terrorisme masclista, proposa unes línies estratègiques que garantisquen una societat lliure i segura contra la violència de gènere, feminitzen la societat i  coordinen el treball en xarxa per a l'atenció de dones víctimes de violència masclista. Per a açò, la Corporació reclama al Govern d'Espanya que modifique la Llei de Règim Local de manera que els ajuntaments recuperen les competències en promoció de la igualtat entre dones i homes i en matèria de violència de gènere.

Algunes de les mesures que arreplega aquest acord plenari està el facilitar, a través dels mitjans públics, tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i de la violència masclista. També el compromís municipal de no subvencionar actes que organitzen entitats que utilitzen el cos de la dona de forma sexista com a reclam publicitari i l'impuls de campanyes (com la que hi ha actualment en vigor SOS Violència “Tots som part de la solució”) que consciencien a la societat de la necessitat de denunciar les situacions de violència de les quals siguen coneixedors i deixar així de ser còmplices dels maltractadors.