L'Ajuntament de Xàbia apel·la a la responsabilitat col·lectiva per a lluitar contra la violència de gènere

06 nov 2017 Igualtat desplega la campanya “SOS Violència. Tots som part de la solució” com a eix central de la programació municipal pel 25N

El departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia ha presentat hui la programació que han preparat per a commemorar el 25N, dia internacional en contra de la violència cap a les dones. L'edil responsable, Montse Villaverde, ha explicat la filosofia de la campanya “SOS Violència. Tots/es som part de la solució”, un lema que servirà d'eix del programa i que pretén treballar la responsabilitat col·lectiva com a part fonamental per a acabar amb la violència de gènere.  “Volem conscienciar sobre l'important paper que podem jugar tots davant aquesta problemàtica tan greu que té la nostra societat” ha manifestat Villaverde.

El acte de hui ha servit també per a presentar a l'agent d'Igualtat que, gràcies a la subvenció de la Conselleria, té fa uns mesos en plantilla l'Ajuntament de Xàbia, una figura “important que aporta una visió tècnica al departament i que suposa un pas avant en la lluita per la igualtat a Xàbia”, ha explicat l'edil

Es tracta de Marta Miñana, qui ha detallat quins són les seues funcions (informació i assessorament personalitzat a les dones sobre recursos o serveis, formació, orientació sociolaboral, itineraris professionals i normativa que afavoreix la igualtat entre homes i dones; prevenció i detecció de la violència de gènere i coordinació amb els serveis especialitzats; assessorament en matèria laboral i coordinació de les polítiques públiques en perspectiva de gènere). La tècnic ha afegit que treballa en xarxa amb altres administracions i ha reconegut el treball que exerceix l'Ajuntament de Xàbia en matèria d'igualtat des de fa anys.

Per la seua banda, la psicòloga del departament, Eugenia Bolufer, ha desgranat la programació pel 25N, que començarà aquest mateix dijous 9 de novembre amb la primera part de la campanya SOS Violència en el Mercat Municipal (10 hores) on es recaptarà l'opinió de la ciutadania sobre solucions a aquesta lacra. Aquesta campanya passarà pels dos instituts del municipi i acabarà amb una xarrada per a pares i mares el 23 de novembre en la Casa de Cultura.

Les accions dirigides als estudiants de batxillerat també inclouen l'obra de teatre I no obstant açò em vull, que es va escriure tutoritzada pel departament municipal d'Igualtat com a obra pedagògica i que protagonitza el grup Garum de l’Escola de Teatre. També un taller oferit per la UNED.

En quant a la programació per al públic en general, el dijous 9 de novembre a les 19 hores en la Casa de la Cultura, hi haurà una xarrada a càrrec del grup GAMA de la Policia Local de València parlant de la ciutadania com a factor bàsic en aquesta lluita i el taller de la UNED “I tu, què fas contra la violència de gènere” (dijous 16 de novembre, 18 hores, en el Centre Social.

El divendres 17, a les 19’30 hores en la Casa de la Cultura, s'ha programat la lectura teatralitzada de poesia “Las esquinitas de mis pensamientos” i el dijous 23, com en els últims anys, les associacions de dones eixiran al carrer a demanar adhesions per a la campanya de vacunació contra la violència.

El divendres 24, a les 13 hores, es llegirà un manifest a favor de la Igualtat en la porta de l'Ajuntament i hi haurà una performance reivindicativa.  El dissabte 25, a les 19’30 hores es visionarà en la Casa de Cultura el documental Batalles Íntimes i finalment el dilluns 27 al matí el saló de plens acollirà el lliurament de premis del concurs audiovisual “Jo trie estimar sense violència de Gènere”.