Xàbia convoca a agricultors i viveristes a una xarrada informativa sobre el bacteri xylella fastidiosa

03 nov 2017

La Unió de Llauradors i Ramaders, en col·laboració amb la regidoria de Medi ambient de Xàbia, oferirà el proper dimarts, 7 de novembre, una  xarrada informativa sobre la Xylella Fastidiosa, un agressiu bacteri que afecta a les oliveres, vinyes i fruiters com a ametlers i tarongers, a més d'un ampli ventall de plantes ornamentals.

La conferència, impartida per Ferran Gregori, és a les 19 hores en la Casa de la Cultura. Té accés gratuït i està especialment dirigida a agricultors i propietaris de vivers, ja que són dos col·lectius per als quals és fonamental conèixer (i aplicar) les mesures d'identificació, prevenció i control d'aquesta plaga.

En la xarrada, a més d'informació sobre aquest bacteri conegut com el “Ébola de les Oliveres”, es parlarà dels plans de contingència en els quals treballa l'Administració, les mesures per a la seua contenció i eradicació i quins són els insectes transmissors.

Xàbia, com tota la Marina Alta, està englobada dins de la zona “en quarentena” per Xylella després que s'hagen detectat focus a Castell de Castells, Benissa o Xaló, entre uns altres. De moment, estar dins d'aquesta demarcació solament suposa restriccions al trasllat de material de jardineria susceptible de servir de transport al bacteri (alguna cosa que afecta sobretot als vivers). No obstant açò, des de l'Ajuntament consideren d'importància estar convenientment informats de cara a l'evolució d'aquesta plaga, que afecta a espècies molt presents i importants per a la població, per la qual cosa a més de la formació que estan rebent els tècnics municipals, ara han programat aquesta xarrada dirigida als ciutadans.