Xàbia adjudica les obres de l'auditori, que començarà a construir-se en les pròximes setmanes

23 oct 2017

L'Ajuntament de Xàbia ha adjudicat hui en junta de govern una de les obres més importants i emblemàtiques de la legislatura: la construcció de l'auditori municipal.

De les 15 constructores que van licitar, és la mercantil Joca, Enginyeria i Construccions, S.A qui ha guanyat l'obra per proposar un pressupost més baix (2.395.000 milions d'euros enfront dels 3’3 milions pel qual va eixir l'adjudicació), la qual cosa comporta una rebaixa de 900.000 euros.

L'empresa també ha complit amb els altres dos requisits que l'Ajuntament puntuava extra: rebaixarà a 16 mesos la durada de l'obra i instal·larà un bucle magnètic o d'inducció, un sistema de so que transforma el so perquè puga ser captat per audiòfons o implants coclears, i per tant ho fa accessible per a sords.

La regidora de Contractació, Marta Bañuls, ha explicat que aquesta mateixa setmana se signarà el contracte amb l'empresa, i per tant, ja podrà començar l'obra quan la constructora estiga en disposició. Perquè en els últims mesos, el Consistori ha anat agilitant tots els treballs previs necessaris per a preparar la parcel·la i realitzat els tastos arqueològics (convenientment certificades per la Conselleria de Cultura), ha apuntat el regidor de Cultura, Quico Moragues. L'edil també ha avançat que el Consistori té ja buscat un equip de la Universitat Politéncica de València que s'encarregarà de supervisar que l'edifici garantisca una bona acústica.

Com recalca l'alcalde, José Chulvi, amb la construcció de l'auditori, Xàbia dóna resposta a una reivindicació històrica de les agrupacions musicals i als afeccionats a la cultura que, fins ara, han mancat d'un espai municipal que complisca els requisits per a concerts i representacions teatrals de gran format.

El teatre auditori projectat per a Xàbia té una capacitat per a 524 persones, amb totes les butaques en una única planta, sis d'elles preparades per a persones amb mobilitat reduïda i els seus acompanyants. L'escenari (de 17 per 11 metres) està homologat per a formar part del circuit teatral de CulturArts.

Tindrà a més un despatx d'adreça, taquilles i condícies. L'accés principal serà per la plaça del Conservatori i hi haurà un soterrani amb sala polivalent, sala d'assajos i camerinos, a més de montacàrregues.