L'ambaixadora de la lectura de la Generalitat, Anna Moner, inaugurarà la fira del llibre de Xàbia Negra

19 oct 2017 El dissabte 4 de novembre el Mercat Municipal acollirà la venda de llibres i signatura d'autors participants en el festival

La fira del llibre de Xàbia Negra (dissabte 4 de novembre) comptarà amb la representació de la “Ambaixadora de la Lectura 2017”, l'escriptora Anna Moner.

L'autora, juntament amb l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el regidor de Cultura, Quico Moragues, inaugurarà una fira que es desenvoluparà en el Mercat Municipal a partir de les 10.00 hores. Estaran representades diverses llibreries locals i comarcals, així com editorials, i els autors participants en Xabia Negra estaran a la disposició del públic per a signar exemplars dels seus llibres.

L'ambaixada de la lectura és una figura creada enguany per la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat i la Fundació per al Foment de la Lectura. La representació del càrrec recau en l'escriptora i artista plàstica Anna Moner, qui l'any passat ja va participar a Xàbia Negra presentant la seua novel·la “El retorn de l'hongarès” i que en aquesta edició presenta l'exposició “Els cossos agredits”, que acollirà el Museu de Xàbia.

El projecte d'ambaixada de la lectura s'emmarca en el pla valencià pel foment del llibre i la lectura 2017-2021, que té com a objectiu fonamental augmentar els índexs de lectura a la Comunitat Valenciana.

Un altre dels seus objectius, precisament, és el d'acostar el món del llibre a espais poc habituals per als lectors, com en aquest cas és un Mercat Municipal.

Des de la regidoria de Cultura, i en col·laboració amb Xàbia Històrica, es tematitzará l'espai de la fira amb diferents elements de decoració al·lusius a Xàbia Negra, actuació musical en directe i una oferta gastronòmica exclusiva per a aquest acte per part dels bars i parades del Mercat.

Tot el programa, horari i ubicació dels actes es pot consultar en la web www.xabianegra.com