Xàbia manté la seua aposta per la prevenció i promoció dels hàbits sans en la VIII trobada per a la salut

18 oct 2017 El proper dijous 26 d'octubre la plaça de Baix serà un espai on “menjar, jugar i viure sa”

Un any més, i van vuit, Xàbia reuneix per uns dies a tots els organismes que treballen per la salut en unes jornades públiques en la qual es transmeten hàbits saludables i s'aborden les actuals problemàtiques que més preocupen al sector.

La Trobada serà els dies 26, 27 i 30 d'octubre i com és habitual, té dues parts diferenciades. Una d'elles, que se celebra en l'aula polivalent del Portal del Clot, és la que està especialment pensada per a influir en els joves, i que es compon de tallers, activitats i stands informatius sobre alimentació saludable, seguretat vial, prevenció d'addiccions, sexe i igualtat.

Per a atendre aquests llocs, Creu Roja mobilitza a un bon nombre de professionals de l'Ajuntament i de l'àrea de Salut Pública, a més dels alumnes del mòdul de dietètica i nutrició.

L'altre vessant és oberta a tota la població i enguany es concentrarà durant la vesprada del dijous dia 26 d'octubre en la plaça de Baix i Casa de Cultura, tal com ha explicat des de Creu Roja Úrsula Bas. Sota el lema “Menja, juga i viu sa” s'han planificat una sèrie d'activitats a partir de les 18 hores, entre elles un berenar saludable preparat pels usuaris del Tapis (que s'estrenen com a col·laboradors), zones en les quals es realitzaran controls de pes, tensió, sucre i massa corporal, punts informatius i jocs per a xiquets. Paral·lelament hi haurà una xarrada de la pediatra Lourdes Escrivá en la Casa de Cultura (a les 19 hores) sobre l'obesitat infantil, un tema que causa creixent preocupació entre els professionals de la salut.

La regidora de Sanitat de Xàbia, Pilar Zamora, ha agraït a tots els professionals que fan possible aquesta jornada, posant-se a la disposició dels ciutadans per a respondre tots els seus dubtes, i a la Creu Roja pel seu gran treball en la prevenció en salut i la promoció d'hàbits saludables entre la població i sobretot els més joves. Zamora ha animat a tots al fet que assistisquen a aquesta trobada, participen en les activitats programades i després que posen en pràctica el que han après.

La trobada compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Xàbia, la Policia Local, Marina Salut, la DGT, Xàbia Històrica, el TAPIS i Amjasa.