Multitudinària celebració dels 50 anys del Nazareno com a alcalde perpetu de Xàbia

16 oct 2017

Xàbia es va bolcar ahir amb la celebració del 50 aniversari del nomenament del Nazareno com a alcalde perpetu de la vila.  Centenars de persones van participar en els actes commemoratius organitzats tant per la Confraria com per l'Ajuntament.

En la part institucional, l'alcalde, José Chulvi, acompanyat pels exalcaldes Enrique Bas, Jaime Sapena i Juan Bautista Moragues (Eduardo Monfort no va poder estar present però sí va mostrar el seu suport a l'acte), van prendre en la venerada imatge una medalla commemorativa per aquesta important efemèride. Va ser en un acte celebrat a les portes de l'Ajuntament i presidit pel Nazareno, en el qual a més de tots els alcaldes de la democràcia van estar la majoria d'edils de l'actual Corporació Municipal, els rectors i els responsables de les confraries de dones i homes.

Al llarg de la vesprada es va celebrar una solemne eucaristia en Sant Bartolomé i un multitudinari romiatge per a acompanyar al patró sentimental dels xabieros a la seua ermita del Calvari, on romandrà fins a la pròxima quaresma.

Amb aquesta emotiva jornada, Xàbia tanca un intens any de fervor al Nazareno, ja que aquest 2017 s'han celebrat el 250 aniversari de l'arribada de la Imatge al municipi i els seus 50 anys com a alcalde perpetu, un nomenament simbòlic que es plasma en la vara de comandament que porta als seus peus.