L'Ajuntament de Xàbia inicia una nova fase del pla local de prevenció d'incendis

11 oct 2017

La regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Pepa Gisbert, l’ inspector de la Policía Local de Xàbia coordinador de Emergències, Cristóbal Buigues i membres de Protecció Civil, han mantingut una reunió de treball amb l'empresa d'enginyeria que està redactant el pla local de prevenció d'incendis de cara a l'inici d'una segona fase tècnica en la qual s'obriran consultes amb els tècnics de l'Ajuntament per a que aporten des d’els seus coneixements i experiència tot allò que consideren oportú.

De moment, els enginyers han presentat una bateria de propostes en diferents àmbits: tractament de vegetació, recuperació d'espais agrícoles, ramaderia preventiva, franges perimetrals, hidrants, campanya de conscienciació i formació, etc... d'un pla que naix amb vocació de ser desenvolupat en deu anys.

A més dels tècnics municipals, també es realitzarà una ronda de contactes amb tots els grups polítics representats en l'Ajuntament, per a explicar-los les línies de treball proposades i escoltar les seues opinions. Una vegada incorporades totes aquestes aportacions, el document s'exposarà al públic durant un procés de participació pública.

L'Ajuntament de Xàbia va començar en el mes de febrer a treballar en aquest pla municipal de prevenció d'incendis forestals conscient del risc de patir sinistres que, per la tipologia urbana del municipi, afecten a zones amb una elevada densitat d'habitatges.

El Consistori explica en aquest procés amb l'empresa valenciana especialitzada -Medi XXI Gabinet de Solucions Integrals- que ha centrat el treball en  quatre pilars: la planificació, la gestió de la selvicultura –des de l'administració pública i també des dels propis veïns aplicant nous conceptes com pirojardineria, la bona dotació de hidrants, creació de tallafocs i la formació amb els veïns perquè en cas d'incendi siguen útils i no perjudiquen el treball dels professionals