La conselleria de Sanitat inspecciona els ambulatoris de Xàbia per a prendre nota de les seues carències i problemàtiques

05 oct 2017 Es tracta d'un estudi base dins del procés per a revertir la sanitat comarcal a la gestió directa

La directora general de l'alta inspecció sanitària, Isabel González, i el comissionat de la Conselleria de Sanitat en la Marina Alta, Juan Puig, han visitat aquest matí els centres de salut de Xàbia dins de la inspecció que s'ha iniciat en les instal·lacions sanitàries de la comarca com a pas previ a la reversió de la concessió del servei. Els responsables autonòmics han estat acompanyats per l'alcalde, José Chulvi, qui els ha traslladat les problemàtiques i carències que han arribat dels ciutadans al Consistori, entre elles la necessitat que se substituïsquen les vacances del personal o fins i tot es reforce la plantilla a l'estiu, una època en la qual la població del municipi es triplica.

Quant a deficiències estructurals, el centre de salut del poble, un edifici construït fa 30 anys, malgrat ser més antic té menys problemes i solament seria necessari adaptar-ho a les normatives actuals, en tant que el de Duanes, té goteres i humitats a més de generar molèsties pel sistema de l'aire condicionat.

Respecte a Xàbia, també s'ha proposat deixar tot l’any obert el consultori auxiliar de l'Arenal, una dotació que en estiu a més de donar major servei i esplaiar als altres centres, evita als residents del barri haver de desplaçar-se, cosa que és molt agraïda sobretot per la gent gran.

La directora general ha pres nota de totes aquestes problemàtiques i ha valorat la col·laboració de l'Ajuntament en aquest diagnòstic, ja que és l'administració que major contacte té amb la gent i, per tant, qui rep les preocupacions, vivències i problemes que puguen tenir els ciutadans.

Isabel González ha reiterat el compromís de la Generalitat amb la recuperació de la Marina Alta al sistema públic de gestió directa, en la qual “l'interès i la necessitat dels ciutadans està per sobre de la rendibilitat econòmica”.

“El pla que té el President és la reversió”, ha manifestat i per a açò s'ha començat aquesta inspecció per a “prémer l'opinió d'alcaldes i professionals i conèixer de manera directa què és el que està ocorrent en aquesta zona i la situació de la concessió”.  La responsable autonòmica ha assenyalat que s'ha començat per centres de salut i ambulatoris per ser “la porta d'entrada al sistema sanitari” i després també s'examinarà l'hospital comarcal.

Després de recaptar la informació es farà un estudi de base de les manques en personal i infraestructures i tenir-ho preparat de cara als pressupostos”.

L'alcalde de Xàbia ha volgut agrair que la Conselleria haja complit tan aviat amb el compromís adquirit en l'última reunió de la Xarxa d'Alcaldes i ha manifestat que “encara que entenem les dificultats dels passos que s'estan donant, també  sabem que s'està treballant de cara a aconseguir el que tots estem reclamant: la reversió al sistema públic de l'hospital i l'àrea sanitària”.