Tapes amb essència marinera a Xàbia per al pont del Pilar

03 oct 2017 20 locals hostalers de Duanes participen en una nova edició de la ruta gastronòmica “la mar de tapes”

L'hostaleria de Duanes de la Mar oferirà aquest pont del Pilar (del 13 al 15 d'octubre) un esdeveniment que s'ha revelat com el millor aparador de la cuina amb essència marinera de Xàbia. Es tracta de la VI edició de la ruta gastronòmica “La mar de tapes”, una acció en la qual participen un total de 20 locals entre bars i restaurants i que estarà acompanyada per activitats d'animació com a música en directe pels carrers, un mercat d'artesania d'autor i tallers per als més xicotets.

El regidor de Foment Econòmic, Cesc Camprubi, ha destacat la bona trajectòria que té aquest esdeveniment gastronòmic que dóna tot el protagonisme al peix i permet al visitant captar el caràcter mariner de Duanes. La presidenta de l'associació de comerciants Port de Xàbia, Cande Ros, ha incidit que tots els participants ofereixen tapes de bona qualitat i amb una presentació atractiva, per la qual cosa ha convidat a tots els xabieros i visitants a que es passen pel port a gaudir d’una bona gastronomia a preus populars (els tiquets per a les tapes tenen un preu de 1’80 euros i els de les begudes de 1’50).

Finalment, l'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, ha felicitat a l'associació per mantenir i potenciar aquesta activitat diferent a altres fires, que en estar plantejada com una ruta afavoreix que es coneguen nous locals i el propi barri de Duanes.  Chulvi així mateix ha valorat positivament que aquesta acció gastronòmica done tot el protagonisme al producte pesquer, un sector econòmic molt arrelat a Xàbia.

La Mar de Tapes començarà el divendres 13 d'octubre, en horari de 12’30 a 15 hores i de 19 a 23 hores. El dissabte mantindrà el mateix horari i el diumenge solament tindrà sessió de migdia. Hi haurà per a triar mossets molt apetitosos amb el polp, sardina, tonyina, sèpia, anxoves o aladrocs com protagonistes així com begudes i coctails per a acompanyar.

Els participants són: Ca María, Calima, La Trattoria, Piri Piri, La Bodeguilla, Noray, Varadero, la Esquina, Clavo, Nápoli, Cande, L’Almadrava, Pòsit, Andares Ibéricos, Ca Tomaca, Nodo Gastrobar, Sotavent, Marítim Pícnic i Pizzeria Cafè D’Art.