La Policia de Xàbia celebra els Ángeles Custodis amb el lliurament de distintius als agents més veterans

02 oct 2017 L'inspector destaca l'actuació dels policies que aquest estiu van salvar a un bebè de morir ofegat en la piscina

La Policia Local de Xàbia ha celebrat hui un acte institucional en el marc del dia del Patró, els Ángeles Custodis, en el qual tant l'alcalde, José Chulvi, com la regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, han posat en valor la gran funció que compleix el cos local en la seguretat del dia a dia, així com la seua estima, admiració i reconeixement públic als homes i dones que el formen.

L'intendent cap, José Antonio Monfort, ha recordat en el seu discurs moments durs d'enguany, com l'accident de trànsit a Oliva que va costar la vida a tres ciclistes del municipi, i actuacions especials com la de dos companys que aquest estiu van salvar la vida a un xiquet de 15 mesos que surava i no responia als estímuls després de caure a la piscina. Un bebè que finalment va tirar endavant gràcies a la vital intervenció dels agents.

“Hi ha moltes històries importants en el nostre dia a dia” ha assenyalat Monfort, que ha volgut destacar aquest rescat com “una injecció potentíssima d'il·lusió per a seguir treballant i afrontant el dia a dia que ens envolta”. L'inspector ha enumerat alguns dels serveis que presta la policia a Xàbia, com l'educació vial, l'agent tutor, l'agent mediador o la unitat social UAPS, enfocada a protegir als menors, als majors desemparats i a les dones víctimes de violència de gènere. També  les unitats que vigilen en el mar, el patrimoni i el medi ambient, sense obviar la seguretat viària i en els nuclis urbans o urbanitzacions.

“Som una plantilla humil però ací estem tots els dies, al costat de la ciutadania. Som policies de poble i per al poble”, ha conclòs el responsable policial.

En l'acte institucional també s'han lliurat els distintius oficials als agents que compleixen anys de servei en la Policia: els agents Francisco Marí Miñana (10 anys),  Juan Luis Sánchez Álvarez i David Ormeño Toribio (15 anys), l'oficial Estanislao Bisquert Cholbi (25 anys), Andrés Bolufer Colomer i Lola Ivars Cardona (30 anys), Javier Garde Fdez-Foncheca, Bartolomé Tachó Sapena, l'oficial Francisco Bisquert Vendrell, l'oficial Miguel Sapena Sala, l'oficial Alberto Tur Miralles (35 anys) i l'agent Vicente Cardona Buigues i l'Intendent Cristóbal Buigues Lorenzo (40 anys).

En l'Ajuntament, a més dels agents, família i amics, han estat responsables dels altres cossos que col·laboren amb la Policia Local en el seu moment a dia, com a Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil o Creu Roja, a més de representants d'associacions de veïns o festives.