Xàbia commemora el 50 aniversari del nomenament del *Nazareno com a alcalde perpetu de la vila

29 sep 2017 La imatge baixarà al poble del 8 al 15 d'octubre de forma extraordinària per a festejar aquesta efemèride

La Confraria del Nazareno, en coordinació amb l'Ajuntament de Xàbia, ha preparat una sèrie d'actes festius per a commemorar el 50 aniversari del nomenament del Nazareno com a alcalde perpetu de la vila. Aquests començaran diumenge que ve, 8 d'octubre, amb la baixada en romiatge de la imatge des de l'ermita del Calvari a l'església de Sant Bartolomé.  Es tracta d'un fet extraordinari (el Nazareno solament abandona l'ermita una vegada a l'any, des del tercer diumenge de quaresma fins al 3 de maig).

El romiatge eixirà a les 18’30 hores i els participants comptaran amb la música de la colla Portitxol. Al llarg de tota la setmana hi haurà actes festius per a celebrar l'efemèride. El dilluns 9 d’Octubre les dones i homes de la Confraria rebran el premi Vila de Xàbia als valors cívics per ser un exemple d'implicar festa, tradició i societat; I a la vesprada, a les 20 hores hi haurà un espectacle a càrrec del Grup de Danses Portitxol titulat “poetes nostres, balls nostres”, un muntatge que recrea l'escenografia d'un poble mediterrani amb les seues gents i costums.

La programació segueix el dimecres 11 amb una vetlada musical en l'església de Sant Bartolomé (a les 22 hores), en la qual actuaran el cor rociero Aires del Sud de l'Associació d'Amics d'Andalusia de Xàbia, i la Rondalla.

Del dijous al dissabte hi haurà celebracions religioses i també el divendres 13, a les 20’30 hores en la Casa de la Cultura, es projectarà un vídeo commemoratiu amb imatges del fervor pel Nazareno des de 1967. El dissabte 14, a les 20’30 hores en el Convent de Agustines hi haurà un festival coral amb les actuacions de l'Ars Nova de Xàbia i la coral Acanthus i el diumenge, com a tancament de les celebracions, s'oficiarà una missa en Sant Bartolomé (a les 18 hores) i a continuació, l'Ajuntament rememorarà aquesta simbòlica efemèride amb un acte institucional en la plaça.

Després de tota la commemoració, la imatge de Jesús Nazareno tornarà al Calvari en romiatge amb la música de la colla Xirimitabs.

 

Millores en el Calvari

De cara a la celebració d'aquests romiatges, el departament municipal de Serveis ha realitzat treballs de neteja, posada a punt i millora en el carrer Finisterre i la pujada a l'ermita del Calvari. Entre elles, la instal·lació de fanals i il·luminació en el pòrtic que dóna pas a la zona per als vianants. També s'han reparat els graons, netejat les tosques ornamentals i millorat el paviment.