Xàbia se suma al pacte comarcal per a la prevenció i seguretat local

29 sep 2017

L'Ajuntament de Xàbia va acordar ahir per unanimitat en el ple adherir-se a la carta de compromisos per a la prevenció i la seguretat local de la Marina Alta, un pacte comarcal que pretén coordinar l'acció de tots els municipis a l'hora d'elaborar i implementar les polítiques de seguretat.

La proposta, a instàncies de l'edil de Seguretat i Prevenció d'Emergències, Pepa Gisbert, arreplega compromisos com la col·laboració i cessió de recursos humans i materials entre policies de la Marina Alta en cas d'emergència, l'optimització de serveis, l'homogeneïtzació de protocols i procediments de treball o la coordinació de les accions de seguretat pública i les polítiques de seguretat.

Aquest pacte naix del convenciment de que la seguretat és un valor transcendental com per a al·legar qüestions de territorialitat competencial a l'hora d'abordar-la. Sosté que és més operatiu i eficaç afrontar els problemes comuns i nous reptes baix els principis de solidaritat, reciprocitat i cooperació. Açò sí, respectant la legitimitat i responsabilitat dels diferents municipis. La carta de compromisos també ressenya que el municipi treballarà per a impulsar un consell supramunicipal de coordinació.

En el ple d'ahir també es van aprovar expedients com el qual servirà per a licitar el servei de neteja en els edificis municipals del nucli urbà, una modificació de crèdits o un acord de col·laboració amb la direcció general de trànsit per a la participació en el programa europeu Stars, que promociona els desplaçaments actius a l'escola, tant amb bici com a peu.

A instàncies d'una moció presentada pel PP, l'Ajuntament també va acordar estudiar en la comissió d'Urbanisme i Medi ambient l'elaboració d'un pla local de mobilitat sostenible i eficiència energètica.