Les jornades del tapeo tornen aquest cap de setmana a Xàbia Històrica

25 sep 2017 L'esdeveniment gastronòmic se celebra el 29 i 30 de setembre en la Plaça Celestino Pons

El Centre Històric de Xàbia es converteix aquest cap de setmana en l'escenari perfecte per a gaudir de patrimoni i gastronomia de la mà de la jornada dedicada a les tapes que organitza l'associació de comerciants.  El “tapeo”, que és un dels esdeveniments mes forts d'aquesta associació i arriba a la seua 10 edició, torna després d'un any d'aturada i ho fa amb il·lusió renovada i tornant als orígens: una ubicació tan cèntrica com la plaça Celestino Pons (al voltant del Mercat Municipal) i menys expositors però amb un producte més cuidat, ha destacat el president de Xàbia Històrica, Juan Planelles.

La proposta és per a aquest mateix cap de setmana: el divendres 29 de setembre a partir de les 19 hores i dissabte durant tota la jornada. En total hi haurà 11 parades; vuit d'elles dedicades a la preparació de tapes i tres de cellers. A més, s'han previst activitats d'animació de caràcter familiar, com a tallers per a xiquets, i actuacions musicals per a les dues nits, el divendres de swing amb Jazzmatics i el dissabte de rock amb el grup local Happy Freuds.

El regidor de Foment Econòmic, Cesc Camprubi, ha destacat que en aquesta edició s'ha cercat involucrar també als comerciants del Mercat Municipal, que ampliarà el seu horari el dissabte a la vesprada-nit per a sumar-se a aquesta festa popular de la gastronomia local. A més aquesta instal·lació municipal inaugurarà el dissabte una exposició de bicicletes clàssiques organitzada dins dels actes commemoratius del 9 d’Octubre el que suposarà un al·licient més per a visitar-ho.

Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi, ha recalcat el positivisme d'aquesta activitat, tant a nivell d'imatge –ja que demostra que Xàbia és un poble actiu i en constant cerca de millorar la seua oferta- com a nivell de promoció dels comerços entre el seu públic i exemple de col·laboració entre associacions i Ajuntament en el repte de promocionar el Centre Històric.

Chulvi ha enumerat altres accions que impulsen departaments municipals en aquest mateix sentit com són les rutes turístic-gastronòmiques, exposicions en el Mercat o cicles com el de Dijous de Comèdia que combina les actuacions amb menús especials en els locals del poble.

Tant des de l'Ajuntament com des de Xàbia Històrica han animat a tots els veïns de Xàbia i comarca al fet que visiten aquest cap de setmana el centre històric i gaudisquen d'una de les activitats a l'aire lliure amb més bon ambient de l'any.