Xàbia bonificarà el 75% de l'impost de circulació als vehicles elèctrics a partir de 2018

18 sep 2017 En el cas dels de tecnologia híbrida la rebaixa del tribut local serà del 50%

Xàbia. Dilluns, 18 de setembre de 2017. Els vehicles elèctrics pagaran molt menys a Xàbia. Tal com han anunciat l'alcalde, José Chulvi, i el regidor d'Hisenda, Toni Miragall, a partir de l'any 2018 es beneficiaran d'una rebaixa del 75% en l'impost de circulació, el màxim legal permès.

Per la seua banda, els vehicles híbrids pagaran exactament la meitat del que venien fent fins ara per aquest mateix concepte.

Segons José Chulvi “aquesta mesura està en sintonia amb la nostra aposta global per la sostenibilitat. Treballem per a tenir a mitjà termini un poble més amable, menys contaminant i amb una mobilitat millorada. Per a açò és necessari apostar de debò per les tecnologies netes i donar facilitats als usuaris”. cal recordar que, en aquesta mateixa línia, els nous cotxes de l'empresa d'aigües municipals de Xàbia, Amjasa, ja són elèctrics i que l'energia que consumeix la mercantil procedeix per contracte de fonts renovables.

Per la seua banda, s'estudia completar aquesta mesura amb la instal·lació de punts de càrrega en diferents espais del municipi, reserva de places d'aparcament, etc.

Aquesta i altres mesures similars per a fer una millor gestió dels recursos ambientals i per a compatibilitzar els usos particulars amb la pacificació de l'entorn es presentaran els dies 26 i 27 en el Mediterrània Xàbia Fòrum de Destinacions Sostenibles. Se celebrarà en el Parador Nacional i està organitzat per l'Ajuntament de Xàbia i la Agència Valenciana de Turisme.