Quasi 3.000 estudiants tornen al col.legi el dilluns que ve a Xàbia

06 sep 2017 Les dades provisionals de matrícula segueixen la seua tendència ascendent

El proper dilluns, 11 de setembre, els estudiants de Xàbia tornen a les aules per a començar un nou curs. Segons les dades provisionals facilitades pel departament municipal d'Educació, enguany són 2.862 els xiquets i adolescents els que cursen estudis en el municipi; 1984 en els centres de primària i 878 en secundària.

L'edil responsable, Montse Villaverde, ha assenyalat que la matriculació segueix la seua tendència ascendent dels últims anys i açò que encara falta tancar les dades definitives amb la matrícula sobrevinguda (les sol·licituds que arriben fora del període establit i que en els últims cursos han augmentat també).

Com a conseqüència, aquest curs s'ha autoritzat el desdoblament en dues aules als alumnes de sisè de primària en el col·legi Port, ha afegit Villaverde, qui ha recordat que el col·legi Arenal ja va augmentar el curs passat també per aquest motiu el nombre d'aules.

Per centres, el col·legi Arenal és el que més alumnes tindrà, amb 446 matriculats. Li segueixen el Vicente Tena  amb 427 i el Graüll amb 403. Per baix dels 300 alumnes estan el col·legi Port, amb 235, el María Inmaculada amb 234 i el Trenc d’Alba amb 216. Des d'Educació aclareixen que hi ha una altra vintena d'alumnes prematriculats a l'espera que se li assigne centre escolar.

Quant a les dades de secundària, s'han matriculat un total de 881 alumnes  i alumnes (50 més que el curs passat) en els tres centres del municipi (340 en l'IES Antoni Llidó, 422 en el número 1 i 119 en el María Inmaculada). Aquests també començaran les classes el dilluns 11 de setembre.

Des del departament municipal de Serveis s'està ultimant la posada a punt dels centres públics que realitzen cada estiu, aprofitant les vacances.  L'edil Kika Mata ha apuntat que aquesta setmana s'està repintant tota la senyalització per a assegurar la seguretat vial a l'entorn dels col·legis, com els passos de vianants. A més, s'ha ampliat la vorera del carrer del col·legi Port, tal com van demanar des de l’Ampa.

Tots els centres han sigut pintats i s'han dut a terme treballs de manteniment, entre ells, la impermeabilització dels vestuaris del pati del Graüll.