L'Ajuntament de Xàbia contracta un equip específic per a l'esbrosse dels camins municipals

05 sep 2017

L'Ajuntament de Xàbia ha contractat a un equip de cinc persones que es dedicaran durant els pròxims mesos específicament a esbrossar els camins i carrers del terme municipal de Xàbia que, per la seua proximitat a llocs de cultiu o parcel·les abandonades, presenten un continu ressorgir de vegetació en les seues cunetes que dificulta la circulació i la visibilitat en encreuaments i eixides.

Després de licitar aquests treballs amb un pressupost d'eixida de 58.799,10 euros, el Consistori els ha adjudicat a l'oferta més econòmica, 41.120 euros, presentada per l’UTE Compañía Valenciana I+D Grup Sifu.

Com expliquen des del departament que coordina l'edil Kika Mata, el manteniment d'aquests carrers i camins, a més de l'esbrosse, inclou un tractament posterior per a ralentir el creixement de la vegetació. Els operaris han començat aquesta setmana per camins com Tamarits, Soberana o Vell de la Mar i durant els pròxims mesos hauran d'endreçar fins a 113 quilòmetres en camins municipals. El departament de Medi ambient i Serveis té inventariades totes les necessitats encara que ha deixat una reserva equivalent a 16’5 quilòmetres per si es detectaren noves.