El Riurau Film Festival arriba a la seua sisena edició amb 380 curtmetratges participants

25 ago 2017 El certamen inaugura enguany una secció juvenil i una altra de cinema sobre immigració

El Riurau Film Festival arriba a Xàbia puntual a la seua cita de finals d'estiu. El certamen, que està ja en la seua sisena edició en seus com Xàbia, Jesús Pobre i Dénia, segueix creixent tant en nombre de participants com en qualitat i varietat dels treballs que es presenten al concurs.

El regidor de Cultura de Xàbia, Quico Moragues, ha avançat que enguany els organitzadors han rebut un total de 380 curts. La gran majoria, de producció nacional, però també hi ha representació de països com Argentina, Brasil, Mèxic, Itàlia, França, Qatar o Cuba, entre uns altres.

Moragues ha convidat a tots els aficionats al cinema a gaudir de l'últim festival cultural de l'estiu, en un entorn especial com el Riurau d’Arnauda. A Xàbia es projectaran les nits del 22 i 23 de setembre els treballs seleccionats en les seccions de ficció i júnior, una de les novetats d'enguany.

Com ha detallat des de l'organització Ramón Cardona, també s'estrena la secció de cinema sobre immigració, que es projectarà a Dénia, que se suma a les quals han sigut segell del festival des dels seus inicis: el film de dansa i LGTB. “Podem dir que el festival ha anat consolidant-se i convertint-se en un referent a la Comunitat i açò és fruit d'un treball constant des de la Escola de Cinema i de ser un dels certàmens amb tantes variants” ha assenyalat Cardona.

Per la seua banda Isabel Bilbao ha posat en relleu que enguany han percebut un considerable augment de la qualitat de les produccions a nivell nacional, la qual cosa els fa pensar que la indústria s'està recuperant i té millor salut. Açò, al mateix temps ha suposat un major esforç a l'hora de seleccionar els curts finalistes.

Com és habitual, el Riurau Film Festival divideix les seues projeccions en diferents seus. Així, el 15 de setembre, el Gran Riurau de Jesús Pobre acollirà les categories de Ficció LGTB i de Film de Dansa i el 16 de setembre, en la finca Torrecremada de Dénia es podran veure les categories Ficció en general i una altra de temàtica específica sobre immigració.

A més de la projecció dels curtmetratges i concurs, s'han preparat tallers de cinema per a joves els dies 20 i 21 de setembre impartits per Marta Lorenci i Pablo Jurado.

Jurado, que és professor de la Escola de Cinema Riurau de Xàbia, ha aprofitat per a informar que el dimarts 26 de setembre, en el Centre d'Arts Lambert (a les 19 hores) es presentaran les novetats d'aquest curs. Entre elles, un curs d'iniciació al cinema en anglès i un altre junior, a més dels habituals en castellà en diversos nivells.