L'accés a la cala Granadella, condicionat els pròxims dies pels treballs necessaris per a reparar-la després del temporal

10 ago 2017 La Policia Local va atendre 61 incidències la passada nit després de la tromba que va deixar més de 100 litres en el municipi

L'Ajuntament de Xàbia ha realitzat aquest matí una reunió de coordinació entre departaments per a planificar els treballs necessaris per a reparar els danys registrats en el municipi arran de l'aiguat que aquesta passada nit ha deixat registres de més de 100 litres en alguns punts del terme.

Els problemes més greus es concentren en la platja Granadella, que necessitarà una intervenció urgent per a recuperar un estat òptim. El barranc que desemboca en la cala, i que aquest estiu ha sigut clausurat com a aparcament, va registrar una considerable avinguda sobre la mitjanit, arrossegant al mar gran part dels cants rodats de la platja, senyalització pública i serveis de temporada com a ombrel·les, hamaques.

Aquest matí l'alcalde, José Chulvi, i la regidora de Serveis, Kika Mata, han estat en la zona juntament amb els tècnics municipals que han valorat els danys i les mesures per a retornar-li la normalitat. També aquest matí s'ha començat a netejar de pedres i arrossegaments el camí de la Teulería i els trams del barranc que es necessiten per a donar accessibilitat a alguns habitatges i s'han gestionat els permisos per a començar en les pròximes hores a regenararla. També s'ha contactat amb clubs de bussege perquè ajuden a supervisar el fons marí per si hi haguera elements arrossegats per l'avinguda que siguen perillosos per al bany.

El Consistori, donat les dates que són, ha optat per no tancar totalment la cala, però l'accés estarà condicionat pels treballs necessaris per a recobrar la normalitat.

Una altra platja que també necessitarà aportació de graves és la Barraca, afectada en un tram per vessaments. La carretera d'accés s'ha buidat aquest mateix matí de pedres que havien cedit dels marges per la força de l'aigua, que també ha danyat l'abalisament i plataforma aquàtica de l'Arenal.

Altres danys dels quals es té constància són l'ensulsiada d'un mur sobre una propietat particular en el carrer Milá o diversos arbres caiguts en la zona de Valle del Sol. No obstant açò, no hi ha cap vial tallat al tràfic per inundacions.

Anit, durant la tromba (que va tenir intensitat torrencial durant uns 40 minuts), sí que van quedar impracticables alguns carrers, sobretot en la zona turística de l'Arenal. La Policia Local va atendre un total de 61 incidències, la majoria de vehicles que van quedar atrapats per l'aigua i d'habitatges, garatges i soterranis que van patir entrades d'aigua, i que van necessitar que els bombers realitzaren acovardisques.

Creu Roja també va mobilitzar un dispositiu amb 10 efectius per a atendre les incidències en les quals es va sol·licitar el seu suport. En total van rescatar a 9 persones de vehicles avariats en zones amb acumulació d'aigua i els van traslladar a les seues cases i van activar un alberg provisional en la sala polivalent del Portal del Clot que va acollir a 7 persones a les quals se'ls va proporcionar roba seca, aigua i menjar. També van assistir a dues persones que van patir caigudes en la via pública, una d'elles amb fractura de braç.

Durant l'episodi de preemergència, l'Ajuntament ha activat de nou el CECOPAL (Centre de Coordinació Operatiu d'Emergències Municipals) per a fer seguiment de la situació i coordinar tots els serveis i cossos de seguretat que necessiten mobilitzar-se.