Xàbia prohibeix aparcar en la baixada a cala Ambolo per a garantir l'accés dels serveis d'emergència

04 ago 2017 Aquest estiu ja són cinc les incidències en les quals l'ambulància no ha pogut arribar a la zona

L'Ajuntament de Xàbia ha decidit prohibir l'aparcament en el carrer Guiseppe Verdi, principal accés a la cala Ambolo, per a garantir l'accés dels vehicles d'emergència. La mesura es pren després que tant la Policia Local com a Creu Roja hagen advertit de les dificultats que estan patint aquest estiu per a atendre les urgències que allí es generen.

I és que, malgrat ser una cala oficialment tancada per risc de despreniments, la realitat és que té un elevat nombre d'usuaris diàriament i en les últimes setmanes s'ha activat en cinc ocasions els dispositius de rescat. L'ambulància no ha pogut accedir en cap de les cinc vegades fins al final del carrer, on comença una sendera amb escales que arriba fins al mar. En alguns casos han hagut d'evacuar al pacient per via marítima i en una altra pujar-los a pes fins als vehicles de rescat.

Després d'una valoració de la seguretat de la zona, s'ha optat que des d'avui 4 d'agost se senyalitzarà la prohibició a estacionar en aquesta via, des del seu encreuament amb el carrer Igor Stravinsky, i tancar l'accés (excepte als residents) almenys durant aquest mes. En finalitzar l'estiu ja es valorarà la situació per a preparar la pròxima temporada.

Des de l'Ajuntament de Xàbia recordem que cala Ambolo és un punt del litoral tancat al pas per el seu risc de despreniments, per el que no hi ha servei de vigilància. També hi ha limitacions de cobertura mòbil.