Els alumnes del taller d’Estiu de Xàbia organitzen un mercat ambulant solidari per a reforçar els mitjans de l'aula d'educació especial

01 ago 2017 Amb aquesta acció, els més xicotets han après a cooperar i prendre consciència de les necessitats d'alguns dels seus companys

El Taller d’Estiu per a xiquets que ofereixen les regidories d'Educació i Serveis Socials de l'Ajuntament de Xàbia, i que enguany està coordinat per l'empresa Auca Projectes Educatius, ha emprès en els últims dies un projecte creatiu denominat “El Mercat ambulant Solidari”.

Amb aquesta acció, els monitors pretenien promoure la solidaritat i la cooperació entre els alumnes impulsant una recaptació de fons per a una bona causa. Després de debatre-ho amb els participants, es va decidir dedicar aquesta campanya a la classe d'educació específica de l'Escola, sent beneficiaris d'ella xiquets i xiquetes amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme i un xiquet amb paràlisi cerebral.

En el mercat ambulant es podien adquirir manualitats preparades pels xiquets i xiquetes, que també van aportar joguets i llibres que ja no usen per a poder vendre'ls i  recaptar així més fons per a ajudar als seus companys de l'aula d'educació especial. La recaptació obtinguda va ser 245,90€ que seran emprats en la compra de material específic per a aquesta aula.

Dins del projecte, també es van promoure activitats de conscienciació sobre la diversitat funcional i es va desenvolupar una campanya de sensibilització cap a aquest col·lectiu en el CEIP El Port de Xàbia i en el CEIP Graüll, on es duen a terme les escoles d'estiu municipals. A més, tots dos col·legis juntament amb els seus monitors i el coordinador van preparar un lipdub en solidaritat amb l'autisme que es va projectar el dia del mercat ambulant.

Des de l'Escola d'Estiu volen agrair a totes les persones que han col·laborat en aquest projecte que ha servit per a educar en valors i donar consciència a ajudar a les persones que ho necessiten.