Xàbia demana a Correus que garantisca el repartiment de la correspondència en les urbanitzacions

28 jul 2017 El ple ratifica a les Confraries del Nazareno i Acnur com a premis 9 d’Octubre 2017

Divendres, 28 de juliol de 2017. El ple de l'Ajuntament de Xàbia va abordar anit una problemàtica que afecta a nombrosos residents de la població, particularment als de les urbanitzacions. Es tracta de les dificultats per a rebre el correu en els seus domicilis des que Correus està reorganitzant les bateries de bústies amb criteris de difícil aplicació en la vila, com obligar a comprar una bústia a un gran nombre de residents temporals que amb prou faenes els utilitzarien o descartar el repartiment en àrees en les quals no hi haja un mínim.

A pesar que des del govern local s'ha intervingut en aquest conflicte entre l'empresa estatal i els veïns i aportat diferents solucions, la veritat és que ara per ara l'única alternativa que ofereix Correus a tots els que estan perdent el servei és arreplegar els enviaments postals en la seua oficina de la plaça Marina Alta, un extrem difícil de complir i que castiga als usuaris a una cosa tan greu com deixar de rebre la seua correspondència.

Anit l'Ajuntament va decidir prendre un acord formal a través d'una moció, presentada per la regidora delegada en les urbanitzacions, Doris Courcelles, i que va ser recolzada de forma unànim per tots els edils.

L'acord demana a la Societat Estatal de Correus i Telègrafs que mantinga el servei en aquestes zones residencials fent ús de les bateries de bústies ja instal·lades i que permeta la instal·lació de noves bateries per a aquells conjunts d'habitatges que no disposen de les mateixes. Així mateix, reclamen a l'entitat que consensue amb l'Ajuntament i els usuaris afectats qualsevol canvi en les condicions del servei de repartiment i recollida de correus.

L'administració local admet que en el seu terme municipal, particularment extens i amb dispersió de nuclis i urbanitzacions, la prestació de tot tipus de serveis és molt complexa, alguna cosa que constata el Consistori amb els quals té al seu càrrec com la neteja viària o la recollida de brossa. I precisament per açò reclama a Correus que, a l'hora d'aplicar la llei de Servei Postal Universal “siga sensible a aquesta realitat i rebutge un canvi del servei de repartiment com el previst ja que ocasionaria un perjudici quasi insalvable a milers de veïns de les nostres urbanitzacions.”

En el ple ordinari de juliol van tirar endavant altres assumptes. Entre ells, l'aprovació formal i unànime dels guardonats amb els premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia 2017, que són Acnur en l'apartat de Solidaritat i les Confraries del Nazareno en el de Valors Cívics. També es va autoritzar una altra moció presentada per l'alcalde, José Chulvi, en la qual es demanda a les administracions competents que promoguen millores en les condicions laborals dels professionals d'un servei essencial com l'atenció telefònica del 112 (que atenen empreses de telemarketing), eliminant la precarietat i negociant amb l'Administració un conveni que arreplegue totes les particularitats d'un servei d'atenció de trucades d'emergència. Aquesta moció es va aprovar amb els vots del PSPV, Compromís i els edils Tere Bisquert i Juan Ortolá.

 

Suport a la Filosofia i a major inversió front la violència de gènere

Des d'Educació, l'edil Montse Villaverde també va presentar una moció per a mostrar el suport de l'Ajuntament de Xàbia al fet que la Generalitat torne a convertir en obligatòria l'assignatura de Filosofia en 2º de Batxiller i 4º de l'ESO en el pròxim curs lectiu, amb la finalitat de formar una ciutadania reflexiva, democràtica i crítica. Va ser aprovada per tots els edils igual que l'altra petició elevada al ple per Villaverde, qui com a regidora d'Igualtat va donar veu a la reivindicació llançada per diferents col·lectius feministes que reclamen al Govern més fons en els Pressupostos Generals de l'Estat per a la lluita contra la violència de gènere.

Finalment, la Corporació va recolzar una moció presentada pel PP i els edils No Adscrits Junalu Cardona i Oscar Antón per la qual es comprometien a analitzar una línia de subvencions del Ministeri de Cultura per si l'Ajuntament podia proposar la rehabilitació de l'Església Fortalesa de Sant Bartolomé.

Donat el poc marge de temps (el termini per a sol·licitar-la expira el 16 d'agost), els tècnics municipals han estudiat el decret avui mateix i han confirmat la inviabilitat d'aquesta mediació. L'argumentació es plasmarà en un informe sobre l'assumpte que es tractarà el dilluns en una comissió de Cultura urgent.