La Confraria del Nazareno i Acnur, premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia per a 2017

26 jul 2017 L'acord, elevat per unanimitat en la comissió de Cultura, se sotmet a votació en el ple d'aquest mes

La comissió informativa de cultura, Educació i Esports de l'Ajuntament de Xàbia, per unanimitat dels assistents, ha subscrit la proposta d'atorgar els premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia 2017 a l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) en l'apartat de Solidaritat i la Confraria del Nazareno en el de Valors Cívics. Aquesta proposta se sotmetrà a aprovació definitiva demà dijous en el ple ordinari d'aquest mes.

En el dictamen elaborat per la regidoria de Cultura per a argumentar els mèrits dels guardonats s'assenyala que l'Ajuntament de Xàbia reconeix el valuós i continu treball que desenvolupa Acnur en favor de les persones refugiades. “Representen la consciència i la necessitat d'acció dels països desenvolupats enfront del drama de milions de persones. Estan allà on ningú desitjaria estar, afronten el que ningú vol mirar i tracten diàriament amb la realitat que volguérem obviar”, destaca

Quant a la Confraria de Jesús Nazareno, Cultura la posa en valor com un dels exponents més valuosos de com implicar festa, tradició i societat; el seu paper de vertebrador social i entre generacions al llarg dels anys i haver-se convertit en punt de trobada entre els veïns independentment de les seues creences religioses. A més, destaquen el seu treball per a, juntament amb altres comissions de festes, haver convertit enguany la celebració del 250 aniversari de l'arribada de la imatge del Nazareno a Xàbia, en una fita històrica i una fórmula entranyable de reafirmar la identitat dels xabieros.