Cinc rescats i un banyista multat per desobeir als socorristes en el primer dia de bandera roja a Xàbia

26 jul 2017

El mal estat del mar va obligar ahir dimarts a hissar la bandera roja en la platja de l'Arenal per primera vegada en aquest estiu. Malgrat el distintiu que informa de la prohibició del bany i els avisos per megafonia, els socorristes de Creu Roja van haver d'emprar-se a fons per a atendre a persones que van obviar la prohibició en una jornada repleta de rescats i en la qual també va ser necessari recórrer a l'autoritat de la Policia Local perquè, via sanció econòmica, castigara la imprudència d'un banyista.

Segons el balanç facilitat pel coordinador de platges van ser cinc les persones que van haver de ser tretes de l'aigua quan estaven en dificultats pels corrents: dos joves de 20 anys, un home de 45, una dona de 60 i un menor de 14. I és que, com recorden els responsables de la seguretat en les zones de bany de Xàbia, l'Arenal és una platja que, encara que a simple vista les ones semblen xicotetes, està sotmesa a forts corrents submarins que, una vegada en l'aigua, dificulten tornar a la riba.

La desobediència a les cridades d'advertiment dels vigilants va pujar a nivell màxim en el cas d'un turista holandès, que va repetir el bany diverses vegades i per tant es va reiterar en el seu comportament irresponsable. És per açò que la Policia Local que a l'estiu realitza funcions a peu de platja li va interposar una multa de 750 euros sobre la base de l'article 139 de l'ordenança de convivència ciutadana.

Aquesta normativa considera que no respectar les indicacions dels socorristes suposa posar en risc la seua pròpia vida així com les del personal de salvament i policia, per la qual cosa considera els fets com a greus mentre que dificulten, de manera intencionada, les funcions del servei públic de salvament. L’any passat, Xàbia ja va aplicar esta ordenança en varies ocasions.