La regidoria d'Agricultura de Xàbia demana més conscienciació en la neteja en els terrenys rústics

25 jul 2017 L'edil posa en relleu el perjudici per als agricultors que suposa tenir al costat un focus de plagues i risc d'incendis

La regidora d'Agricultura de l'Ajuntament de Xàbia, Tere Bisquert, ha fet una crida als propietaris de terrenys rústics perquè els tinguen en condicions i eviten que, a més d'incrementar el risc d'incendi i donar mala imatge, es convertisquen en un focus de problemes per als qui encara conreen en els seus.

Bisquert s'ha fet ressò de les queixes arribades a través del Consell Agrari, un òrgan de participació en el qual s'ha posat sobre la taula la problemàtica extra que suposa per als quals fan l'esforç per mantenir viva l'agricultura  en el municipi tenir com a “veïns” a terrenys replets de mala herba que són focus de plagues de caragols i pastura per a tot tipus d'animals que després devoren les seues collites. En alguns casos les males herbes i arbustos secs fins i tot arriben a envair els camps adjacents, agreujant el seu risc de cremar en cas d'incendi i multiplicant el treball dels llauradors.

L'edil avança que el seu departament està treballant en una campanya de conscienciació sobre aquest assumpte, que està regulat en l'Ordenança Municipal, i la Policia Local està realitzant tasques informatives abans d'instruir expedients de sanció als quals tenen els seus terrenys bruts. No obstant açò, en els casos en els quals els propietaris no prenen mesures, finalment s'haurà de sancionar.

Tere Bisquert ha posat en relleu que tenir en bon estat el terreny, a més de contribuir a una bona imatge general i donar valor al sòl agrícola pot servir fins i tot perquè persones que sí tenen interès a collir li animen a llogar-ho.