Xàbia habilita 5000 metres quadrats com a nova zona d'aparcament pública i gratuïta en Duanes

14 jul 2017 El terreny està junt als carrers Crist del Mar i Lepanto

El departament municipal de Serveis de Xàbia ha acabat hui la posada a punt d'un terreny municipal d'uns 5.000 metres quadrats en la zona dels Mesquides perquè servisca de zona d'aparcament, públic i gratuït, en la zona de Duanes del Mar. Durant les últimes setmanes, s'ha esbrossat i aplanat aquesta zona dotacional per a poder posar-la en ús al més prompte possible, donant així una alternativa a temps per a la temporada d'estiu i les festes que se celebren en el port, com els moros i cristians.

En les pròximes hores s'instal·larà una barana per a senyalitzar una zona de desnivell existent i es col·locaran senyals per a indicar que és zona de pàrquing lliure. No obstant, ja està obert.

Avui l'alcalde, José Chulvi, ha estat junt amb les regidores de Serveis, Kika Mata i  de Duanes, Marta Bañuls, supervisant aquesta nova dotació i presentant-la a la presidenta dels comerciants del port, Cande Ros, qui en una recent reunió va reclamar aquesta infraestructura a l'Ajuntament.

Els responsables municipals han coincidit en la bona ubicació d'aquesta zona de pàrquing, just al costat de la confluència entre els carrers Crist del Mar i Lepanto, un espai quasi cèntric i que a més permet aparcar sense augmentar la saturació de tràfic dins del nucli de Duanes i és ideal para quan se celebren desfilades festives, ja que permet entrar i eixir amb cotxe sense estar condicionat per la festa.

L'obertura d'aquesta zona no és l'única mesura del Consistori per a dotar de més aparcament al port. Després de l'estiu es reordenarà l'Avinguda Lepanto, eliminant les jardineres centrals i modificant el sistema de pàrquing per a així guanyar més places.