L'Ajuntament de Xàbia reforça el seu equip de Serveis Socials

13 jul 2017 Una de les incorporacions és una treballadora social que s'encarregarà d'atendre a persones majors i d'extrema vulnerabilitat

L'Ajuntament de Xàbia està reforçant el seu equip base de serveis socials gràcies al suport econòmic de la Generalitat, que ha atorgat una subvenció màxima al Consistori de 361.890 euros per a contractar personal tècnic com dos treballadors socials (que se sumen als quatre en plantilla), dos educadors, un psicòleg i dues persones administratives adscrites al departament.

Com ha explicat la regidora responsable, Pepa Gisbert, el Consistori va aprovar en ple declarar els Serveis Socials com a prioritaris i essencials, la qual cosa permet poder contractar a nou personal de reforç malgrat les limitacions de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'administració local. Els empleats entraran escalonadament amb caràcter interí i els contractes seran prorrogables durant quatre anys.

De moment ja s'ha incorporat una treballadora social que desenvoluparà un programa d'atenció a persones majors i d'extrema vulnerabilitat, un sector que es denomina “quarta edat” i que tractarà de prevenir situacions d'abandó i desarrelament, així com donar resposta a les seues necessitats i problemes.

Gisbert ha volgut agrair el suport que s'està rebent en matèria social des del Govern valencià, ja que en els dos últims anys s'ha més que duplicat el pressupost destinat a aquesta matèria. En el cas de Xàbia es recolza a més de l'equip de Serveis Socials a l'àrea d'interculturalitat i atenció al inmigrant (oficina Pangea) i al programa de lluita contra l'empobriment energètic.