Els percussionistes es fusionen amb el públic en l'últim concert de gran format del Àgora Festival de Xàbia

13 jul 2017 El nou certamen musical del municipi convenç al públic

Durant tota la setmana, els aficionats a la música de Xàbia han gaudit d'un nou festival de primer ordre amb la percussió com a protagonista absoluta. Àgora Actual Percussió ha portat fins al municipi recitals gratuïts de tots els vessants d'aquesta especialitat: enèrgics amb tambors i gongs, d'evocació oriental i propostes més experimentals com l'oferit per Sisco Aparisi, Joan Soriano i Philippe Spiesser anit en la Casa del Cable o el que s'espera per a aquesta nit en el mateix escenari i en el qual Juanjo Guillem i Christian Dierstein empraran marimbes i multipercussió, a mes de descobrir la sonoritat d'objectes tan poc habituals com una taula de ping pong.

El tancament d’aquest cicle de concerts el posarà demà divendres (a les 22’30 hores en la plaça de l'Església) el grup Neopercusión (Juanjo Guillem, Rafa Gávez, Antonio Martín, Antonio Picó, Carlota Càceres i Daniel Mosses), que s'atrevirà amb l'obra Le Noir de l’Etoile (de Gerard Grisey) un complicat muntatge per a sis percussionistes envoltats de públic.

Malgrat ser la seua estrena, aquest festival ha aconseguit el suport del públic des del primer dia. El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha mostrat la seua alegria pel gran acolliment dels concerts, tant pel nombrós públic com per les opinions favorables que han despertat les actuacions.

Moragues ha recordat que el festival ha arribat a Xàbia de la mà del European Meeting of Contemporany Percussion, un curs de perfeccionament i un fòrum de coneixement i debat sobre la nova percussió d'avantguarda dirigit per Juanjo Guillem i Joan Soriano. Els participants també acomiadaran la setmana d'aprenentatge amb un concert de clausura (entrada lliure fins a completar aforament) que serà el dissabte a les 11’30 hores en el Conservatori Professional de Música de Xàbia, on estan tota la setmana gaudint dels consells de professors de prestigi internacional i classes magistrals.