Xàbia edita el manual de bones pràctiques “Gaudeix del mar sense deixar petjada”

12 jul 2017

El departament de Turisme de Xàbia, dins de les accions per a conscienciar a veïns i visitants de la necessitat de mantenir una actitud més respectuosa amb l'entorn, ha editat un fullet de bones pràctiques nàutiques titulat “Gaudeix del mar sense deixar petjada”. El tríptic informatiu repassa tant les mesures de seguretat en el mar (respecte de zones de bany, distàncies i velocitats límit), necessàries per a garantir la tranquil·litat i seguretat en el qual és un dels punts del litoral més freqüentats, com les de caràcter mediambiental. Aquestes posen l'accent principalment a evitar els fondeigs sobre les prades de posidònia, la planta que oxigena els fons marins, i en la zona protegida de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, on està prohibit tirar l'ancora, així com els esports a motos o la pesca.

També es posa l'accent en les normes bàsiques de respecte a l'entorn, com evitar l'abocament de brossa al mar, reposar combustible en platges, la pesca il·legal o la recol·lecció d'organismes o restes arqueològiques.

Els fullets es repartiran entre les empreses de turisme nàutic i marines com Nou Fontana o el Club Nàutic perquè, com a agents directes, involucren als seus usuaris en aquesta campanya de sensibilització i bones pràctiques, ha assenyalat l'alcalde i responsable directe de Turisme, José Chulvi.

El primer edil ha afegit que aquesta acció forma part de tota una estratègia a la recerca de la sostenibilitat en el turisme que va començar Xàbia l'any passat. Chulvi ha apel·lat a la implicació del sector nàutic en aquestes mesures bàsiques de seguretat i protecció de l'entorn perquè tots puguem seguir gaudint durant molt temps de la tranquil·litat i biodiversitat que fan atractiu al municipi i li donen tot el seu valor.