La veu serà l'instrument protagonista del Xàbia Jazz 2017

11 jul 2017 El festival se celebra del 5 al 7 d'agost amb grans actuacions com l'Anthony Strong i una nit festiva i ballable de rhythm& blues

El Xàbia Jazz compleix 17 anys sense baixar la guàrdia i  proposa com sempre una programació de alt nivell en la qual se li dóna un gran protagonisme a la veu, amb una selecció de projectes musicals liderats per cantants.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha presentat l'edició de 2017, que se celebra del dissabte 5 al dilluns 7 d'agost, com sempre a la Plaça de la Constitució i amb un horari fix; les 22’30 hores. Moragues ha afegit que com a activitats paral·leles s'ha programat el taller infantil “juguem a fer jazz” (per a nens i nenes de 4 a 8 anys) i la presentació la nit del 4 d'agost en el Riurau de Arnauda del llibre escrit per  Antoni Joan Pastor “Juan Claudio Cifuentes, una vida de jazz, una vida amb swing”, que recull la biografia de “Cifu” gran divulgador de la música jazz que va estar molt vinculat al festival de Xàbia i va morir en 2015.

El director artístic de Xàbia Jazz, el músic Kiko Berenguer, ha donat algunes pinzellades dels grups que pujaran a l'escenari de Xàbia. La primera vetllada es presenta amb un programa doble: Arantxa Domínguez (veu) & Ricardo Belda (piano) amb el seu “Projecte Sòlids”, una oda a la improvisació i el joc que passa de la tradició del jazz (balades, swing, bebop…) a altres sons com la bossa nova, bolero, tango. La segona part serà a càrrec de New York Bojaira, una original fusió entre el jazz amb l'emoció del flamenc i els seus ritmes. L'agrupació està composta pel pianista andalús Jesús Hernández, Tim Ferguson (contrabaix), Mark Holen (bateria) i el cantaor i flautista Alfonso Cid.

La nit del diumenge 6 es presenta com una festa, lúdica i explosiva dedicada al ball. Arriba la Barcelona Big Blues Band, sota la direcció del contrabajista Ivan Kovacevic, i el seu so energètic, salvatge i alhora sofisticat. I la veu més poderosa de l'escena de Rhythm´n´blues del país: Myriam Swanson. Música d'arrels cantada sense límits i una posada en escena que s'ha guanyat al públic.

El festival el tancarà el dilluns 7 el cantant britànic Anthony Strong i la seva banda. De veu versàtil i formació pianística és un dels explicats exemplars de crooner que en ple segle XXI manté vius els referents de Sinatra, Nat King Col·le o Tonny Bennet i els porta al seu terreny. Sempre impecablement vestit i amb el somriure dibuixat en els seus llavis, encaixa perfectament en la imatge clàssica del cavaller anglès, el tradicional gentleman. En directe mescla en el seu repertori grans standards del jazz i composicions originals, provocant en el públic assistent una positiva i agradable sensació d'optimisme.

Les entrades als concerts estaran a la venda en les oficines de Turisme i tenen un preu de 15 euros o un abonament per als tres dies a 40 euros (amb descomptes per a menors de 25 anys  i jubilats).

Per a l'alcalde, José Chulvi, és un gran privilegi tenir a Xàbia uns dels festivals més veterans de la zona en el panorama del jazz, una aposta en la qual la població va ser pionera i que avui ja és un referent i una tradició per als veïns i els que ens visiten en el mes d'agost. El Xàbia Jazz és una peça important en la gran aposta que fa Xàbia en la seva oferta cultural i musical, ha assenyalat Chulvi, que ha recordat que la població ofereix també festivals de folk, rock, música clàssica i des d'aquest any també percussió.