L'acció inaugural del festival Àgora Actual Percussió canvia el ritme al Mercat Municipal de Xàbia

05 jul 2017 La vesprada del dilluns 10 de juliol, les instal•lacions viuran una particular actuació dels percussionistes que involucrarà a venedors i clients

A partir del pròxim dilluns, Xàbia serà escenari de la percussió més avantguardista amb el nou curs internacional European Meeting of Contemporary Percussion, dirigit per prestigiosos concertistes i professors de renom internacional.

Mentre d'aules per a dins es farà un treball d'aprenentatge i debat tècnic sobre el futur de la percussió, en els carrers i espais públics del municipi es podrà gaudir de concerts en els quals descobrir la gran versatilitat d'aquesta disciplina musical. La primera acció del festival serà un original muntatge dins del Mercat Municipal (el dilluns 10 a les 20 hores), una espècie de performance en la qual s'espera involucrar a venedors i fins i tot clients.

Els concerts en si seran des d'aqueix mateix dilluns al divendres 15 a les nits. El dilluns, a les 22’30 hores en la plaça de l'Església la València Percussion Academy, sota la direcció d'Oscar Martí i Joan Soriano, rendirà tribut a Maki Ishii; El dimarts 11, també en la plaça de l'Església a les 22’30 hores actuarà l'agrupació xinesa Jianli Percussion Ensemble.

El dimecres i dijous el festival canvia d'escenari i ofereix dos recitals solistes dins de la Casa del Cable, en Duanes. Tots dos seran a les 21’20 hores i permetran veure als professors del curs: Philippe Spiesser, Sisco Aparici i Joan Soriano en la primera jornada, que demostraran la musicalitat d'objectes variadíssims, alguns d'ells vinculats a la música electrònica, africana o d'avantguarda.

El segon recital, en dijous, serà un mà a mà de Juanjo Guillem i Christian Dierstein amb la col·laboració especial d'Elena Rikova basat en  instruments de multipercussió i marimba.

El tancament del Àgora festival serà una espectacular actuació del conjunt Neopercusion el divendres 14 a les 22’30 hores de nou en la plaça de l'Església. Estrenaran l'obra Nit d’Estrels pensada per a sis percussionistes envoltats de públic i amb tocs d'electrònica.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha convidat a tots els veïns i visitants amb inquietud musical al fet que s'animen a assistir a aquests concerts en els quals podran acostar-se a l'avantguarda de la percussió, una disciplina que és un món en si mateixa i és tot un espectacle no solament a nivell sonor sinó visualment.

Moragues ha destacat que és una gran oportunitat per a Xàbia poder escoltar a músics del nivell dels quals actuaran aquests dies, ja que la majoria són solistes d'orquestres de primera línia i formen part de la primera fila de la percussió internacional al més alt nivell.