L'accés a la cala Granadella de Xàbia es tanca des del dilluns als cotxes particulars

29 jun 2017 L'Ajuntament ha lliurat unes 400 targetes de pas a residents i treballadors, i contractat un autobús perquè els banyistes puguen baixar a la platja

L'Ajuntament de Xàbia tancarà a partir del pròxim dilluns, 3 de juliol, l'accés a la cala Granadella als vehicles particulars des de les 10 a les 19 hores. La regulació, que estrena enguany el municipi com a mesura pilot i amb l'objectiu d'evitar el col·lapse i sobreexplotació patits a l'entorn de la platja els últims estius, estarà vigent fins al 31 d'agost.

El departament de Serveis està acabant ja la instal·lació de la senyalització que adverteix aquesta nova regulació, (que es farà efectiva amb la instal·lació d'una barrera amb servei de controlador en la part alta de la carretera autonòmica CV-7420) així com indicant on està l'aparcament per a uns 200 vehicles que ha habilitat en un terreny municipal, entre la carretera de La Guardia i el carrer Parpallo. Des d'allí eixirà un autobús contractat per l'Ajuntament i que farà una ruta circular durant tot el dia per a baixar i pujar als banyistes fins a la platja. Aquest transport públic així com l'aparcament serà d'ús gratuït.

Així mateix ha lliurat unes 400 targetes als residents a la Granadella i als treballadors d'hostaleria, empreses de busseig o serveis de temporada existents en la cala perquè puguen entrar i eixir amb llibertat d'horaris. També podran circular sense problemes els taxis.

També a partir del dilluns es tancarà definitivament el barranc per a evitar el seu ús com a pàrquing, complint així amb l'ordre dictada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Els visitants que acudisquen a la platja abans de les 10 hores sí que podran entrar amb els seus cotxes i estacionar en el terreny de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil i el carrer Pic Tort, que tindrà un únic sentit d'eixida de la platja. Per contra, la calle Tio Catalá es reservarà com a pàrquing de residents.

Des de l'executiu incideixen que aquesta regulació és un intent d'atallar una sobreexplotació que minva la qualitat turística a la Granadella i que fins i tot podia posar en risc la seguretat i dificultar l'evacuació o l'accés de vehicles d'emergència davant una hipotètica situació de perill.