Xàbia será seu de la final de la lliga autonòmica de handbol platja

14 jun 2017 El dissabte 1 de juliol, la platja de l'Arenal es convertirà en la pista d'aquesta emocionant competició que lideren els equips de Xàbia

La lliga autonòmica de handbol platja disputarà la jornada final de la temporada a Xàbia. Serà el dissabte 1 de juliol en la platja de l'Arenal, que durant tot el dia (des de les 9 hores a les 19 hores amb pausa al migdia) es convertirà en tres pistes perquè puguen jugar-se simultàniament tots els partits d'aquesta competició que mobilitza a l'esport base dels clubs d'handbol de la Comunitat.

Des de la Federació Valenciana, Miguel Soria ha explicat que hi ha ja 17 equips inscrits i s'espera arribar als 25, ja que aquesta jornada en ser l'última del circuit té l'al·licient que puntua doble, per la qual cosa fer-se amb la victòria pot canviar la classificació final.

El club que estarà molt present és el de Xàbia, ja que participa amb cinc equips (aleví mixt, infantil femení i masculí i cadet femení i masculí). De fet, els dos conjunts cadets són de moment els líders de la competició, ha explicat l'entrenador Pep Hierro.

Hierro ha agraït la implicació de l'Ajuntament per portar aquesta competició al municipi, ja que en la modalitat de platja l'handbol és molt divertit, la qual cosa ajuda en la promoció d'aquest esport a Xàbia i motiva als xiquets i xiquetes a practicar-ho, també en la seua modalitat en sala.

El regidor d'Esports, Vicent Colomer, ha destacat la constant progressió ascendent que està vivint el handbol a la Comunitat i a Xàbia particularment, ja que en tan sol quatre anys des de la seua fundació, el club ha collit grans títols (com el de campió d'Espanya en modalitat platja que es van portar les xiques de l'infantil l'any passat en Laredo)  que els han fet mereixedors de la distinció al mèrit esportiu de la federació valenciana, atorgada recentment.

Per a ells aquest reconeixement és un gran suport i una motivació més per a seguir la seua evolució, ha assenyalat el seu entrenador.

L'alcalde, José Chulvi, ha felicitat al club pels seus èxits i ha posat en valor el treball del regidor Vicent Colomer al capdavant del departament d'Esports, un dels més actius de l'Ajuntament. Chulvi també ha donat les gràcies a la federació valenciana d'handbol per pensar en Xàbia a l'hora de planificar la seua lliga i ha valorat que la competició siga l'1 de juliol, el primer cap de setmana de temporada alta a Xàbia i amb açò es convertisca en un al·licient més per a visitar la vila i un exemple que el municipi és molt més que sol i platja.

Tant l'Ajuntament com la Federació han animat a tots els aficionats a que vagen als partits i animen als esportistes.