Les platges de l'Arenal, Grava i Granadella llueixen un any més la bandera blava de la Fundació Europea d'Educació Ambiental

13 jun 2017 Creu Roja estrena en l'Arenal un doble posat d'atenció al banyista (salvaments i sanitari) i recolzarà en els rescats amb un nou grup de voluntaris

Amb els primers dies d'altes temperatures comença la temporada de bany i l'Ajuntament de Xàbia presenta les novetats en l'atenció al banyista, tant en el servei de vigilància com en l'abalisament. Ho ha fet aprofitant l'acte d'hissat de les tres banderes blaves que atorga la Fundació Europea d'Educació Ambiental i que un any més certifiquen la qualitat i serveis la Grava, Granadella i Arenal.

Precisament aquesta última és la que tindrà novetats en el servei de vigilància i atenció que presta Creu Roja en totes les platges del municipi. Com ha explicat el coordinador de platges, Javier Server, aqueix any instal·laran un doble lloc d'atenció al banyista, un enfocat a la vigilància i rescat i un altre més dirigit a atenció sanitària, que estarà dotat amb dues lliteres i dos boxes.

L'ONG ha preparat un solvent dispositiu amb 60 persones per a atendre les platges. Encara que el servei va començar el passat 1 de juny en l'Arenal, els mitjans s'estan augmentant gradualment; així des d'aquest cap de setmana també es presta en les platges de la Grava i la Granadella, en horari d'11 a 19 hores i a partir de l'1 de juliol estaran ja oberts els punts de vigilància de la Barraca i Benissero amb aquest mateix horari (ara només estan operatius els caps de setmana). A partir del dia 1 també l'Arenal ampliarà la vigilància de 10 a 20 hores.

Comptaran amb dues ambulàncies i tres embarcacions per a atendre qualsevol emergència, a més de comptar amb el suport de voluntaris per a ajudar al bany a les persones amb mobilitat reduïda en el punt accessible que hi ha en l'Arenal.

Una altra de les novetats que ha avançat Server és el grup voluntari que s'ha format per a recolzar als cossos de seguretat en les possibles emergències que ocórreguen fóra de l'horari de vigilància (estarà operatiu entre les 20 hores i les 10 del matí).

L'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, ha destacat el gran paper que està fent Creu Roja en les platges de la població, convertint-se en una garantia de seguretat per als usuaris. Chulvi també ha anunciat que l'1 de juliol s'incorporarà la policia d'estiu, amb 12 agents, la qual cosa reforçarà encara més la seguretat en les platges.

Tant l'alcalde com la regidora de Platges, Doris Courcelles, han informat sobre  l'abalisament del litoral que ha començat a instal·lar-se aquesta setmana i que compta amb novetats per a cercar un ús més sostenible dels recursos naturals i el gaudi del mar durant tot l'any.

Entre les novetats, la platja d'hivern en La Grava, que quedarà abalisada tot l'any, els canals per a piragues i paddel surf, el reforç en punts de fondeig per a embarcacions i per als clubs de busseig o l'abalisament de les coves per a evitar la seua saturació per embarcacions a motor.

L'alcalde també ha destacat el gran treball que realitzen des de diferents departaments de l'Ajuntament perquè l'estat de les platges siga el millor possible, alguna cosa que certifica que les tres banderes blaves es mantinguen any rere any des de fa pràcticament dues dècades. També el Club Nàutic revalida any rere any el guardó.

Com a curiositat, dir que l'Arenal va ser una de les pioneres a fer-se amb aquest guardó, ja que en 1987 (el primer any que es va analitzar la qualitat de les platges, va ser una de les triades per l'agència europea.

Finalment, Chulvi h posat en valor el paper del empresariado de la platja per a tenir uns locals a l'altura del lloc i ha demanat als usuaris (tant banyistes com a tripulants d'embarcacions) que es consciencien que és necessari el respecte de tots per a mantenir el litoral en les millors condicions de neteja.