20 anys ballant amb el Corpus a Xàbia

13 jun 2017

Xàbia celebra aquest diumenge la festivitat religiosa del Corpus acompanyada per les tradicionals danses del Grup de Danses Portitxol, que des de fa 20 anys s'encarrega de recuperar i mantenir aquest arrelat costum valencià, ensenyant les xicotetes danses d'oficis o rituals a grups d'escolars perquè les escenifiquen cada any.

Així doncs, al voltant de 300 xiquets i xiquetes recorreran la vesprada del diumenge el centre històric de Xàbia interpretant el ball de cintes, dansa de la Moma, dansa dels negritos, dansa dels nans, dansa dels pastorets, dansa dels caballitos, turcs i turques, dansa dels llauradors, dansa del "paloteig", dansa de les panderetes, dansa de les gitanillas, dansa de les pastoretes o dansa dels polonese acompanyats de les melodies que fa sonar la Colla Portitxol a ritme de dolçaines i tabales.

L'actuació començarà a les 19 hores en la plaça de l'església i servirà de preludi a la processó del Corpus dels xiquets que enguany han pres la comunió en la parròquia de Sant Bartolomé, que començarà al voltant de les 19’30 hores. En la parroquia de Duanes, la celebració del Corpus serà a partir de les 18’30 hores.