Xàbia participa en el fòrum autonòmic dels consells d'infància

12 jun 2017

Quatre representants del Consell dels Xiquets de Xàbia han estat aquest dissabte en el Fòrum de Treball de Consells d'Infància que va reunir a 60 escolars arribats també de Vila-real, la Vall d'Uixó, Sagunt, Alaquàs, Quart de Poblet, Mislata, Gata de Gorgos, Teulada, Bellreguard, La Font d’en Carros i Torrent. Els consellers de Xàbia van estar acompanyats per la regidora de Participació Ciutadana i Educació, Montse Villaverde, i personal municipal del departament.

La jornada, celebrada a Piles, va servir per a començar a treballar en la futura Llei Valenciana d'Infància i Adolescència i per a açò es van preparar diferents espais de treball i intercanvi d'idees, combinats amb activitats lúdiques i d'esplai.

La Vicepresidenta del Consell i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va participar a la vesprada en aquest fòrum i va destacar l'alt grau d'implicació dels xiquets en l'elaboració d'aquesta norma. Oltra va assenyalar la importància d'aquestes jornades, reflex de l'aposta del govern autonòmic per fomentar la protecció de la infància i la seua participació en aquells aspectes que li afecten. Per a açò, s'ha creat un Servei de Promoció dels Drets de la Infància i Adolescència que s'està encarregant de canalitzar aquesta línia de treball amb els consells municipals d'Infància, com el qual existeix a Xàbia des de 2011.

La vicepresidenta va incidir que aquesta participació activa és un dels drets fonamentals reconeguts a la infància en la Convenció dels Drets del Xiquet, i reforçada per la Carta de Drets del Menor de la Comunitat Valenciana que indica que la infància té dret a participar plenament en la vida social, cultural, artística i recreativa del seu entorn, així com una incorporació progressiva a la ciutadania activa.