Xàbia presumeix del seu patrimoni en 360 graus

09 jun 2017 L'Ajuntament i l'agència A-Ora Solucions engeguen un projecte en google maps amb una App associada per a promoció comercial

L'Ajuntament de Xàbia, en col·laboració amb  A-Ora Solucions (l'agència de confiança de google a la Comunitat Valenciana), ha posat en marxa el projecte Glocal Xàbia, una fórmula per a mostrar la riquesa natural i patrimonial del municipi de forma virtual. Es tracta de crear un banc d'imatges de 360 graus dels principals edificis, platges i miradors i bolcar-ho en el buscador de google maps i google street view i en el catàleg de visites en 3D si es disposa de les ulleres adequades. Des de la mateixa fitxa s'accedirà al telèfon de l'oficina de Turisme i al seu geolocalització, així com es podrà enllaçar als comerços o empreses que se sumen al projecte.

Com ha definit des de l'agència tecnològica, Miguel Valverde, és una manera de “portar-se a Xàbia en la butxaca” i la fórmula ideal perquè qualsevol puga mostrar què es pot trobar en la població de forma dinàmica i amb el potencial que et dóna la xarxa.

La regidoria de Noves Tecnologies, dirigida per Ximo Segarra, ha sigut la principal promotora de la primera fase d'aquesta iniciativa “glocal” (que dóna una projecció global a lo local), amb una aportació de 8.000 euros. Ara s'ha obert al empresariat local que vulga associar la seua marca al projecte promocional, incloent el seu logo i formant part de la APP vinculada “Viu Xàbia” en la qual tot el comerç col·laborador podrà publicar i actualitzar les seues ofertes i esdeveniments, aspirant a convertir-se en una agenda institucional  i d'oci de la localitat. De moment, hi ha uns 40 adherits.

La implicació privada té a més un vessant social i mediambiental, ha assenyalat Segarra. I és que el 20% del patrocini es destinarà a la recuperació forestal i paisatgística de La Granadella.

L'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, ha mostrat el seu suport a aquest projecte “que ens permetrà mostrar-nos tal com som”, una mescla de tradició i modernitat, un espai xicotet però cosmopolita i que lluita per mantenir l'essència i per preservar el seu patrimoni.

Chulvi ha posat en valor l'ús de noves tecnologies en aquest objectiu i ha agraït que el projecte tinga un valor afegit com és la col·laboració amb la Granadella, un espai que va patir un gran incendi el passat any i que està rebent un gran suport social per a aconseguir la seua ràpida recuperació.